Thabo Sefolosha was vorige week woensdag aanwezig in een nachtclub in New York, toen daar ex-Aalstar-speler Chris Copeland (nu bij de Indiana Pacers) en diens echtgenote met een mes verwond werden. Sefolosha en zijn ploegmaat Pero Antic waren niet betrokken bij de steekpartij, waarvoor intussen een verdachte is opgepakt. Volgens Antic hadden ze de steekpartij zelfs niet gezien. Maar na de feiten hinderden ze, in de politieversie, het onderzoek en weigerden ze de plaats van het misdrijf te verlaten.

Daarop werden ze hardhandig afgevoerd. Amateurvideobeelden tonen hoe een agent zijn wapenstok tegen Sefolosha gebruikt.

'Veel pijn'

De NBA-ster liep een rechterkuitbeenbreuk op, wat meteen het einde betekent van zijn seizoen, net op het moment dat de Atlanta Hawks aan de playoffs gaan beginnen.

"Ik wil de details van de zaak niet bespreken. Dat doen we voor de rechter. Ik kan alleen zeggen dat ik veel pijn heb, dat ik een ernstige verwonding opgelopen heb en dat het de schuld van de politie is", zegt Sefolosha op de website zijn team. Volgens de politie weigerden Sefolosha en zijn Macedonische teamgenoot Antic herhaaldelijk de instructies van de politie op te volgen. Sefolosha betwist die versie.

De NBA voert een eigen onderzoek naar de zaak.

Sefolosha wordt eerstdaags aan zijn been geopereerd.

(Belga/RR)

Thabo Sefolosha was vorige week woensdag aanwezig in een nachtclub in New York, toen daar ex-Aalstar-speler Chris Copeland (nu bij de Indiana Pacers) en diens echtgenote met een mes verwond werden. Sefolosha en zijn ploegmaat Pero Antic waren niet betrokken bij de steekpartij, waarvoor intussen een verdachte is opgepakt. Volgens Antic hadden ze de steekpartij zelfs niet gezien. Maar na de feiten hinderden ze, in de politieversie, het onderzoek en weigerden ze de plaats van het misdrijf te verlaten. Daarop werden ze hardhandig afgevoerd. Amateurvideobeelden tonen hoe een agent zijn wapenstok tegen Sefolosha gebruikt. De NBA-ster liep een rechterkuitbeenbreuk op, wat meteen het einde betekent van zijn seizoen, net op het moment dat de Atlanta Hawks aan de playoffs gaan beginnen. "Ik wil de details van de zaak niet bespreken. Dat doen we voor de rechter. Ik kan alleen zeggen dat ik veel pijn heb, dat ik een ernstige verwonding opgelopen heb en dat het de schuld van de politie is", zegt Sefolosha op de website zijn team. Volgens de politie weigerden Sefolosha en zijn Macedonische teamgenoot Antic herhaaldelijk de instructies van de politie op te volgen. Sefolosha betwist die versie. De NBA voert een eigen onderzoek naar de zaak.Sefolosha wordt eerstdaags aan zijn been geopereerd. (Belga/RR)