De Limburgers -acht zeges in dertien wedstrijden- brengen attractief basketbal, net zoals coach Brian Lynch het beloofd had. Geënt op enthousiast transitiebasketbal en snelle passing. Met een rist Amerikaanse uitblinkers -spelverdeler Jesse Sanders op kop - en een aantal Belgen dat heel wat speelkansen krijgen. Denk aan Dennis Donkor, Nick Celis en Hans Vanwijn: elk gemiddeld meer dan één vierde van de match op het parket.

Het Limburgse publiek lust er pap van, want met gemiddeld ongeveer 1700 toeschouwers per thuismatch zit sporthal Alverberg (2200 plaatsen) doorgaans gezellig vol. Voor de recente topper tegen Oostende was de zaal zelfs uitverkocht. "Met daarbij 260 VIP-arrangementen, we hebben aanvragen moeten weigeren", vult een tevreden algemeen manager Danny Marguillier aan. "Steeds vaker komen mensen op voorhand tickets kopen om zeker te zijn dat ze plaats hebben."

Daarmee valt bij de Limburgse neofiet een serieuze last van de schouders, want meer nog dan het sportieve -"Daar was onze staf redelijk gerust in", geeft Marguillier toe - was dat de grote zorg van de beleidsmensen: zou het publiek volgen?

Ja dus. Marguillier: "We krijgen veel positieve reacties op onze locatie en het tijdstip van onze thuismatchen. Hasselt is centraal gelegen en met wedstrijden op vrijdagavond blijven we uit het vaarwater van veel andere clubs."

"We merken dat we van over heel de provincie volk lokken. Het Limburg-gevoel is toch iets apart", zegt Marguillier, ex-manager bij Leuven Bears. "Alleen al inzake media-aandacht merk ik een groot verschil met mijn ervaring bij Leuven. Opvallend bij ons publiek is dat er veel families opdagen en veel volk uit de regio Bree, waar het topbasketbal toch nog leeft."

Sportief wacht Hubo Limburg United in januari een maand van de bevestiging. "We spelen tegen ploegen die we in de heenronde versloegen, het wordt interessant om te zien hoe we daar mee omgaan, want er werd een verwachtingspatroon gecreëerd."

Maar dat het een verhaal is dat aanslaat, weten ze ondertussen met zekerheid bij Limburg United. Marguillier: "Al blijft het hard werken. Als club die vanaf nul opgestart werd, zijn we nu nog aan onze historiek aan het bouwen."

De Limburgers -acht zeges in dertien wedstrijden- brengen attractief basketbal, net zoals coach Brian Lynch het beloofd had. Geënt op enthousiast transitiebasketbal en snelle passing. Met een rist Amerikaanse uitblinkers -spelverdeler Jesse Sanders op kop - en een aantal Belgen dat heel wat speelkansen krijgen. Denk aan Dennis Donkor, Nick Celis en Hans Vanwijn: elk gemiddeld meer dan één vierde van de match op het parket.Het Limburgse publiek lust er pap van, want met gemiddeld ongeveer 1700 toeschouwers per thuismatch zit sporthal Alverberg (2200 plaatsen) doorgaans gezellig vol. Voor de recente topper tegen Oostende was de zaal zelfs uitverkocht. "Met daarbij 260 VIP-arrangementen, we hebben aanvragen moeten weigeren", vult een tevreden algemeen manager Danny Marguillier aan. "Steeds vaker komen mensen op voorhand tickets kopen om zeker te zijn dat ze plaats hebben."Daarmee valt bij de Limburgse neofiet een serieuze last van de schouders, want meer nog dan het sportieve -"Daar was onze staf redelijk gerust in", geeft Marguillier toe - was dat de grote zorg van de beleidsmensen: zou het publiek volgen?Ja dus. Marguillier: "We krijgen veel positieve reacties op onze locatie en het tijdstip van onze thuismatchen. Hasselt is centraal gelegen en met wedstrijden op vrijdagavond blijven we uit het vaarwater van veel andere clubs.""We merken dat we van over heel de provincie volk lokken. Het Limburg-gevoel is toch iets apart", zegt Marguillier, ex-manager bij Leuven Bears. "Alleen al inzake media-aandacht merk ik een groot verschil met mijn ervaring bij Leuven. Opvallend bij ons publiek is dat er veel families opdagen en veel volk uit de regio Bree, waar het topbasketbal toch nog leeft."Sportief wacht Hubo Limburg United in januari een maand van de bevestiging. "We spelen tegen ploegen die we in de heenronde versloegen, het wordt interessant om te zien hoe we daar mee omgaan, want er werd een verwachtingspatroon gecreëerd."Maar dat het een verhaal is dat aanslaat, weten ze ondertussen met zekerheid bij Limburg United. Marguillier: "Al blijft het hard werken. Als club die vanaf nul opgestart werd, zijn we nu nog aan onze historiek aan het bouwen."