Zagré, die tweede eindigde in de tweede halve finale, en in totaal de derde tijd haalde, was duidelijk in haar nopjes. Ze evenaarde haar beste seizoenstijd met 12.83. "Nochtans heb ik in het begin foutjes gemaakt, en heb ik tegen het einde enkele honderdsten laten lopen."

Eline Berings eindigde in haar halve finale als vijfde, maar werd opgevist met de achtste tijd in totaal (12.95). "Ik heb altijd gezegd dat het moeilijkste was om in de finale te geraken. Ik was al meer op mijn gemak dan tijdens de series. We zullen wel zien."

Almensh Belete, die op de 10.000 meter medefavoriet was, liet het helemaal afweten. Ze loste op drie ronden voor het einde, terwijl het tempo nog niet hels was, en eindigde als vijftiende.

Jan Van den Broeck sneuvelde als laatste in zijn serie van de 800 meter.

(Belga/RR)

Zagré, die tweede eindigde in de tweede halve finale, en in totaal de derde tijd haalde, was duidelijk in haar nopjes. Ze evenaarde haar beste seizoenstijd met 12.83. "Nochtans heb ik in het begin foutjes gemaakt, en heb ik tegen het einde enkele honderdsten laten lopen."Eline Berings eindigde in haar halve finale als vijfde, maar werd opgevist met de achtste tijd in totaal (12.95). "Ik heb altijd gezegd dat het moeilijkste was om in de finale te geraken. Ik was al meer op mijn gemak dan tijdens de series. We zullen wel zien."Almensh Belete, die op de 10.000 meter medefavoriet was, liet het helemaal afweten. Ze loste op drie ronden voor het einde, terwijl het tempo nog niet hels was, en eindigde als vijftiende.Jan Van den Broeck sneuvelde als laatste in zijn serie van de 800 meter.(Belga/RR)