1A of 1B: Beerschot investeert sowieso in uitbreiding

Vorige week versterkte Beerschot zich al met de 22-jarige Algerijnse internationaal en rechtsachter Reda Halaimia. © belgaimage

In afwachting van de afhandeling van de definitieve uitspraak door het BAS bereidt het zich grondig voor op komend seizoen.

Zaterdag opende Beerschot aan de Antwerpse Meir een pop-upstore, om ook in het stadscentrum een grotere zichtbaarheid te krijgen. Vorige week begon ook de vrije abonnementenverkoop, nadat de voorverkoop afsloot met 6400 jaarkaarten. Vorig seizoen had de club van het Kiel 5500 abonnementen, dit jaar mikt het op minstens 7000.

Maandag hervatte de club ook de trainingen. Sinds vrijdag 7 juni heet het voormalige Beerschot Wilrijk officieel Beerschot V.A. (wat staat voor Voetbalclub Antwerpen). Eerder had de club ook het oude stamnummer 13 terug in gebruik genomen. Ook het nieuwe logo is quasi hetzelfde als dat van het oude Beerschot. Als Beerschot straks effectief naar 1A gaat, stijgt het budget van 7,5 miljoen naar 15 miljoen. Een verdubbeling dus. Blijft de club in 1B, dan stijgt het budget ook, maar minder hoog.

Die meeruitgaven dienen voor een deel voor een flinke sportieve injectie (er worden op het Kiel minstens vijf serieuze versterkingen verwacht, van wie de eerste, de 22-jarige Algerijnse international en rechtsachter Mohamed Réda Halaïmia, eind vorige week al werd bekendgemaakt), maar ook naar de uitbouw van de structuur en de accommodatie. Momenteel wordt een volledig nieuwe grasmat aangelegd in het stadion én op de oefenvelden.

Toen Beerschot twee jaar geleden naar 1B steeg, had het behalve de spelers en de technische staf slechts één voltijdse werknemer. Het eerste seizoen waren er twee werknemers, vandaag beschikt het over zes voltijdse werkkrachten, inclusief voorzitter Eric Roef. De komende maanden worden er nog twee tot drie werknemers aangetrokken. Met Sander Van Praet werd nog een lid aan de technische commissie toegevoegd, die al bestond uit Jan Van Winckel, Hernán Losada, Marc Noé en hoofdtrainer Stijn Vreven. Van Praet komt over van KV Mechelen, waar hij hoofd opleidingen was voor de bovenbouw van de jeugd, en hij werkte voorheen ook in Saudi-Arabië. Hij zal mee de sportieve werking doorlichten en een sportieve visie uitbouwen. Hij zal ook de scouting en de spelersanalyses doen en moet er mee voor zorgen dat op termijn één derde van de kernspelers uit de eigen opleiding komt. Onlangs kreeg de eerste speler uit de eigen opleiding, de 19-jarige middenvelder Brian De Keersmaecker, een profcontract. Ook de samenwerking met Rupel-Boom moet helpen om de doorstroming te garanderen. Die club is sinds kort voor de volle honderd procent eigendom van de twee eigenaars van Beerschot, het Kempisch bouwbedrijf DCA en de Saudische prins Z.K.H. Prins Abdullah bin Mosa’ad bin Abdulaziz Al Sa’ud.

Als de promotie door het BAS bevestigd wordt, wil Beerschot komend seizoen in 1A een goeie middenmoter worden, met mooi voetbal en een sterke thuisreputatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier