26 procent van de Standardabonnees komt uit Vlaanderen

Standard: verzoening tussen club en fans? © BELGA

Zes maanden nadat Sclessin in brand stond, voert Standard autoritair de competitie aan en worden de banden met de fans opnieuw aangehaald. Waar komen die vandaan?

Al sinds de derde speeldag staat Standard alleen op kop in de Jupiler Pro League. Nieuwe spelers heeft het niet nodig, zegt trainer Guy Luzon:”Andere clubs kopen spelers, Standard haalt ze uit eigen jeugd. Wij werken aan de toekomst van de club.” Naast het veld probeert de club tegemoet te komen aan de verzuchtingen van de fans die afgelopen zomer fel verontwaardigd waren.

Tussen de overkoepelende supportersfederatie, de ‘Famille des Rouches’, en de club wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een charter dat de onderlinge samenwerking moet verbeteren. “De aanhang hier heeft, naar het beeld van Luik, een heel eigen cultuur, die uniek is in België en ook daarbuiten. Je kunt die cultuur niet zomaar veranderen, dat hebben we ook nooit gewild. Die clubcultuur is net de sterkte van Standard, daar bouw je de strategie op”, zegt commercieel directeur Bob Claes, een Limburgse Haspengouwer en voorheen al Standardsupporter.

Dit seizoen heeft Standard 23.000 abonnees, duizend meer dan vorig jaar. Van die abonnees komt een groot deel (46 procent) uit de provincie Luik, maar er zijn ook 26 procent Vlamingen bij. Van hen komt 46 procent uit Limburg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier