AA Gent haalt Vadis Odjidja terug naar België

© belga

Vadis Odjidja keert terug naar de Belgische competitie. De 29-jarige middenvelder ondertekende een contract voor twee seizoenen bij AA Gent, bevestigen de Buffalo’s zaterdag.

Odjidja, drievoudig Rode Duivel, komt over van het Griekse Olympiacos. Daar was hij vorig seizoen in 28 wedstrijden goed voor vier goals en drie assists. “Met de transfer van Vadis komt opnieuw een rasechte Gentenaar de Buffalo’s versterken. Hij zal spelen met rugnummer 8”, laat Gent weten.

Odjidja zette zijn eerste voetbalstappen in de jeugdopleiding van AA Gent. Daar kwam Anderlecht hem op 10-jarige leeftijd weghalen. Onder Vercauteren debuteerde de middenvelder als prof, maar door de geringe speelkansen verliet hij de club in 2008 voor Hamburg. Een jaar later verhuisde Odjidja naar Club Brugge. Daar werd hij een vaste waarde.

In 2014 koos de middenvelder met Norwich opnieuw voor een buitenlands avontuur. Na een kort intermezzo bij Roterham tekende Odjidja in 2016 bij Legia Warschau. Met de Polen werd hij kampioen en werd hij verkozen tot Speler van het Jaar in de Poolse competitie. In de Champions League schitterde de middenvelder met een knappe goal tegen Real Madrid.

Zijn goede prestaties wekten de aandacht van Olympiacos, dat met Besnik Hasi aan het roer de middenvelder naar Piraeus haalde.

Nu keert hij dus terug naar de Belgische velden. “KAA Gent is verheugd met deze absolute toptransfer en wenst Vadis een zeer succesvolle periode bij onze club”, besluit AA Gent.