AA Gent heeft nieuwe doelman al beet

Jacob Rinne © Belga Image

Geen twee dagen na het transfernieuws van Matz Sels naar het Engelse Newcastle heeft AA Gent met de Zweed Jacob Rinne al een nieuwe doelman in huis gehaald.

In de Ghelamco Arena tekent hij een contract voor 4 jaar.

Rinne komt over van de Zweedse eersteklasser SK Örebro, een Zweedse eersteklasser waar de 23-jarige het laatste anderhalf jaar een vaste waarde was geworden tussen de doelpalen. Door zijn goede prestaties en het etiket van ‘groot talent’ maakte hij in januari zijn debuut bij de Zweedse nationale ploeg (3-0 winst tegen Finland). In 2015 maakte hij deel uit van de Zweedse beloftenploeg die zich tot Europees kampioen kroonde.

In het verleden werd hij al in verband gebracht met diverse buitenlandse clubs, waaronder Everton en Bournemouth uit de Engelse Premier League.

Nu haalt AA Gent de getalenteerde goallie naar de Jupiler Pro League. Vrijdag legde Rinne met succes medische en fysieke testen af. Hij tekent een contract voor vier jaar. Over de transferprijs werd niets gecommuniceerd. Na Diemerci Ndongala en Jeremy Perbet is Rinne de derde inkomende transfer bij de Buffalo’s. (JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier