AA Gent: ‘In komende dagen tot actie overgaan’

© Belga

Het bestuur van de Buffalo’s beraadt zich over de matige seizoensstart.

Ondanks een vierde plaats in het klassement is het bestuur van AA Gent niet tevreden met het seizoensbegin. De Buffalo’s kijken terug op een 1 op 6 tegen Charleroi (1-1) en KV Mechelen (0-2 verlies). Ook de pijnlijke uitschakeling door het Hongaarse Videoton in de derde voorronde van de Europa League ligt nog vers in het geheugen.

“Het zit ons inderdaad dwars dat we tegen KV Mechelen geconfronteerd werden met dezelfde problemen als in de return tegen Videoton,” zo zegt voorzitter Ivan De Witte in Het Nieuwsblad. “De vergelijking met die partij gaat heel goed op, vooral door het gebrek aan mentale kracht na de pauze.”

Onvermijdelijk komt dan de positie van trainer Trond Sollied ter sprake. Of de Noor ter discussie staat, wil De Witte bevestigen noch ontkennen. Al lijkt het wel duidelijk dat Sollied niet onaantastbaar is. De Witte: “Nu is het aan ons om ervoor te zorgen dat dit niet meer voorvalt. We moeten heel doortastend optreden. De komende dagen zullen we tot actie overgaan.”

Toch ligt een ontslag van Sollied niet meteen voor de hand, gezien dat AA Gent veel zou kosten op een moment dat veel geld naar de bouw van het nieuwe Arteveldestadion gaat.

Op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League moet AA Gent vrijdag op bezoek bij Standard, ook al geen gemakkelijke opdracht. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier