AA Gent kon dit seizoen geen enkele keer winnen van Charleroi

Brecht Dejaeghere (AA Gent) © belga

Hadden we tijdens de winterstop maar die deksele Neeskens Kebano in huis gehaald, zo moet AA Gentvoorzitter Ivan De Witte hebben gedacht.

Want de 23-jarige Congolese Fransman was alweer de kwelduivel voor de thuisploeg, die door zijn infiltratievermogen er voor zorgde dat de zonedekking tussen aanvoerder Sven Kums en die andere controleur Renato Neto niet verliep zoals gewenst. Een eerste waarschuwing via Kebano in het openingskwartier werd afgewend, een fout van Dejaegere op doelman Penneteau werd door het scheidsrechterlijke zestal niet bestraft en leidde tot de openingsgoal. Maar slecht verdedigen van Lasse Nielsen op Kalifa Coulibaly en een fout van doelman Matz Sels leidde uiteindelijk tot de meer dan verdiende gelijkmaker voor de Carolo’s. Met een punt mochten de Buffalo’s zich uiteindelijk gelukkig prijzen. Want Charleroi liet zeker nog twee wenkende kansen op de winst onbenut omdat AA Gent, na de inbreng van de offensieve jokers Pollet en Soumahoro, alle aanvallende registers open trok.

Het zorgt er voor dat AA Gent zich opnieuw de tanden stuk beet op de troepen van Felice Mazzu, die een goede organisatie neerzette en zijn team heel stug voor de dag laat komen. Op een dag wil de Charleroicoach immers graag eens in de Ghelamco Arena werken, liever dan bij Club Brugge of Anderlecht, zo liet hij al vaker uitschijnen. Hij scoorde alleszins goede punten met zijn uitgekiend plan.

Hein Vanhaezebrouck heeft dan weer meer redenen om te piekeren. Al tijdens de opwarming ontving hij van zijn technische staf signalen dat een aantal spelers – wellicht veroorzaakt door de tijdelijke leidersplaats – meer zenuwen vertoonden dan normaal. Ook tijdens de wedstrijd ontbrak bij velen het overzicht of de scherpte. Vooral het ontbreken van een vast aanspeelpunt diep voorin (door de rugblessure/schorsing van targetman Laurent Depoitre) is veel acuter als probleem dan aanvankelijk voorzien. AA Gent kon dit seizoen geen enkele keer winnen van Charleroi, dat hen als enige de nederlaag toediende in zeven duels van PO1. Veel rekenen willen ze na de 14 op 21 nog niet doen bij AA Gent, maar Hein Vanhaezebrouck had een zes op zes tegen KV Kortrijk en Charleroi ingecalculeerd, om de resterende confrontaties tegen Club Brugge (uit), Standard (thuis) en Anderlecht (uit) aan te vatten. Een nieuwe uitdaging dient zich aan, om de titelhonger van de eigen aanhang te kunnen stillen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier