AA Gent pakt gouden driepunter in Jan Breydel

© BELGA

AA Gent heeft zondagnamiddag een uitstekende zaak gedaan in de titelstrijd. Op het veld van Club Brugge wonnen de Buffalo’s met 2-3. Met nog twee speeldagen te gaan, telt Gent 5 punten voorsprong op Club en Anderlecht, dat zondag thuis nog in actie komt tegen Standard.

De Buffalo’s kenden in Jan Breydel een droomstart. Al na 4 minuten hing de bal tegen de netten. Een voorzet vanaf rechts door Dejaegere werd via Mechele over Ryan gedevieerd. Nielsen tikte het leer binnen. Blauw-zwart, zonder de geblesseerde Meunier, was meteen op achtervolgen aangewezen en reageerde via De Sutter (lob over) en De Fauw (knal op Sels), maar scoren lukte aanvankelijk niet.

In de 37e minuut konden de thuisfans dan toch juichen. Vormer rondde een knappe individuele actie van Izquierdo af (1-1).

Lang duurde de Brugse vreugde echter niet. Gent kwam zeven minuten na de pauze met een gelukje weer op voorsprong. Een schot van Dejaegere week af op het been van Duarte om achter een kansloze Ryan in doel te verdwijnen (1-2). De Buffalo’s drukten door en via pogingen van opnieuw Dejaegere en Raman was de geruststellende 1-3 dichtbij. Club antwoordde met een knappe plaatsbal van Vormer. Sels stond pal.

Met nog een half uur op de klok gooide Preud’homme youngsters Oulare en Coopman in de strijd voor De Fauw en De Sutter. De Bekerwinnaar ging voluit op zoek naar de 2-2 en die viel ook. Vormer, met een knappe volley, maakte in de 72e minuut met zijn tweede gelijk.

In een zenuwslopende slotfase was het opnieuw Gent dat kon scoren. Raman kopte drie minuten voor affluiten de 2-3 op het bord. Een aangeslagen Club kon in de laatste minuten geen vuist meer maken. Voor Gent komt een allereerste landstitel steeds dichterbij. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier