AA Gent staat er defensief weer

Yves Vanderhaeghe © Belga Image

Na 14 speeldagen beschikken de Buffalo’s, na koploper Club Brugge, over de meest solide verdediging van de Jupiler Pro League.

Amper 15 goals incasseerde de kampioen van 2015 tot nog toe, terwijl enkel Ivan Leko en co met 12 tegendoelpunten beter deden. Maar hetgeen lang het zorgenkind was voor Hein Vanhaezebrouck, een gebrek aan efficiëntie achterin (en ook geruime tijd offensief), lijkt onder Yves Vanderhaeghe almaar te beteren. Concreet komt het neer op 10 treffers in 8 competitieduels onder de huidige trainer van Anderlecht en 3 goals in 5 wedstrijden bij de ex-coach van KV Oostende.

Assistent-trainer Peter Balette, die samen met Bernd Thijs AA Gent ad interim leidde bij de 2-1-nederlaag op Club Brugge, is ervan overtuigd dat er niet plots een wondermiddel werd gevonden.

‘Want ook met Hein speelden we al met vieren achteraan’, beweert de Limburger. ‘Alleen is het zo dat Yves resoluut kiest voor een blok van vier verdedigers en twee man ervoor als buffer. Ik denk eerder dat we het moeten terugvoeren naar de formule never change a winning team. Dat geeft die jongens in de achterhoede vertrouwen.

‘Bovendien herpakte Nana Asare zich volledig, nadat zijn rugoperatie in juli leidde tot een moeilijke periode bij de competitiestart. Ook Stefan Mitrovic en Samuel Gigot zijn nu volledig fit, terwijl Dylan Bronn – in se een centrale verdediger – wat aanpassingstijd nodig had voor zijn omschakeling tot rechtsback.

‘Hein varieerde toch meer tactisch. Maar ook die insteek had succes, want anders hadden we nooit een titel binnengehaald.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier