AA Gent treft het niet met zijn Zweden

Aanwinst Eric Smith zal minstens drie maanden aan de kant staan. © BELGAIMAGE

De Buffalo’s zagen de van IFK Norrköping overgenomen Eric Smith (21) al een operatie aan de rechtervoet ondergaan.

AA Gent is nog lang niet klaar met zijn transferhuiswerk, zoals ook coach Yves Vanderhaeghe al meegaf aan het begin van de voorbereiding. Aanvaller Mamadou Sylla (24), vorige zomer nog voor 3,85 miljoen euro overgenomen van KAS Eupen, kreeg van teammanager Gunther Schepens te horen dat zijn vaste rugnummer 9 werd toegewezen aan nieuwkomer Stallone Limbombe, een duidelijke aanwijzing dat hij andere oorden mag opzoeken.

Om te anticiperen op de aangekondigde vertrekkers kwamen Jean-Luc Dompé (21) en Limbombe (27) als back-ups voor de flankspelers Moses Simon (22, die het WK miste door een spierscheur in de dij) en eventueel Samuel Kalu (20). Alleen zijn die nog niet weg. De bij SV Zulte Waregem teruggehaalde Peter Olayinka (22) moet blijven ondanks concrete Tsjechische interesse. Doelman Colin Coosemans (25), een authentieke Gentenaar, werd gehaald als titularis omdat de Kroatische international Lovre Kalinic (28) via het WK naar de Premier League wil verhuizen. De Egyptische pocketspits Ahmed Mostafa Taher (20, Petrojet SC) tekende tot 2021.

De Buffalo’s en Zweedse profs, die combinatie wil maar niet vlotten. De meest recente aankoop, middenvelder Eric Smith (21), lijkt daar een treffend voorbeeld van. Aangezien Anderson Esiti (24), ondanks een deal tot 2020, hoopt op een vertrek, werd de jeugdinternational voor naar verluidt 750.000 euro weggekaapt bij IFK Norrköping. Zijn vierjarige overeenkomst tekende de Scandinaviër met een gips aan de rechterpols. Ook sukkelde Smith met de rechtervoet, waardoor hij een serieuze investering bleek te zijn. Twee dagen na zijn voorstelling onderging hij daarvoor al een operatie, met een onbeschikbaarheid van drie maanden tot gevolg. Hopelijk volgt hij niet in het rijtje van mislukte Zweden, na eerder spits Magnus Eriksson (augustus 2012 tot januari 2013, transfersom ongeveer 500.000 euro), verdediger Erik Johansson (juli 2015 tot januari 2016, ongeveer 1,7 miljoen euro), doelman Jacob Rinne (juli 2016 tot augustus 2017, ongeveer 800.000 euro) en targetman Emir Kujovic (juli 2016 tot juli 2017, contract toen ontbonden).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier