AA Gent verslaat leider Club Brugge met kleinste verschil

AA Gent heeft zondagnamiddag op de 27e speeldag in de Jupiler Pro League met 2-1 (rust: 1-0) gewonnen van competitieleider Club Brugge.

In de zonnige Ghelamco Arena bracht Moses Simon de thuisploeg in de 23e minuut op voorsprong. De Nigeriaan verschalkte Mat Ryan met een schuiver in de hoek.

Club probeerde iets terug te doen maar botste op een enthousiast Gent dat voor de pauze al bij al makkelijk kon standhouden. Een kwartier na de kampwissel bracht Ruud Vormer de bezoekers langszij. De Nederlander werkte een voorzet van Vazquez binnen.

Lang stond de gelijke stand evenwel niet op het bord. In de 72e minuut leidden de Buffalo’s opnieuw. Timmy Simons knikte een vrijschop van Milicevic in eigen doel. Michel Preud’homme probeerde met het inbrengen van Gedoz en Oulare de nederlaag nog af te wenden, maar dat lukte niet.

Club Brugge blijft in het klassement aan kop met 52 punten maar het haalde uit zijn laatste drie duels wel maar 1 op 9. AA Gent beent Anderlecht bij op de tweede plaats met 48 punten. Dan volgen Kortrijk en Standard (47).

Zondag staan nog twee wedstrijden op het programma. Om 18 uur gaat Anderlecht op bezoek bij Racing Genk. Twee uur later sluiten KV Mechelen en Lierse de speeldag af met een duel Achter de Kazerne. (Belga)