AA Gent wil ook muzikaal het verschil maken

Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

AA Gent wil zich in de muziekkeuze voor en na de wedstrijd onderscheiden van de rest, zo legt initiatiefnemer Xavier Louwagie uit in Sport/Voetbalmagazine.

Met de verhuis van het Ottenstadion naar de Ghelamco Arena werden bij AA Gent ook de platte beats en schlagers ingeruild voor een meer alternatieve muziekprogrammatie voor en na de wedstrijd. Geen Willy Sommers of Pitta Boys meer zoals in de meeste Belgische stadions, maar Oasis, Depeche Mode, Miles Kane en Marvin Gaye die door de luidsprekers rond het veld en overal langs de promenade knallen.

Die verandering is niet toevallig: achter de draaiknoppen van de Ghelamco Arena staan Adrian Baes, Vincent en Michaël Van Malderen, ook bekend van het dj-collectief Gigolos in Retirement en Hindu Radio DJ’s. Vaste muziekfoeriers op onder andere de hippe en rockgeïnspireerde Hindu Nightsfeestjes. Vanaf de wedstrijd tegen Standard komt daar ook nog soul- en funkliefhebber Kevin McMullan bij, werkzaam in de gekende concertzaal Ancienne Belgique.

Geen Top 30 muziek

“Als jong gastje ergerde ik me blauw aan de muziek in het Ottenstadion, elke week werd hetzelfde cd’tje afgehaspeld”, vertelt de drijvende kracht achter dit idee, Xavier Louwagie, tevens verantwoordelijke voor de social media en communicatie bij AA Gent. “Daarom had ik me voorgenomen dat als er ooit een stadionverhuis zou komen, er iets aan de muziekkeuze moest veranderen. Het moet niet altijd de top 30 zijn die aan bod komt. Ook op dat vlak willen we ons als club onderscheiden.”

In feite is het de bedoeling de Engelse sfeer na te bootsen, erkent Louwagie. “Daar wordt het publiek al langer opgezweept door rock- of Britpopnummers te draaien. Wij geven onze dj’s carte blanche en rekenen op hun goede smaak. We hebben trouwens al wat complimenten ontvangen: dit weekend nog kregen we via facebook de vraag om de playlist van de wedstrijd tegen Cercle online te zetten.”

Zombie Nation

Louwagie is ervan overtuigd dat de muzikale koerswijziging kan aanslaan bij de Gentsupporter, “maar het ligt soms moeilijk om afscheid te nemen van tradities, zo hebben we al mogen ondervinden toen de vlaggenzwaaiers afgeschaft werden. Daarom hebben we ook niet geraakt aan Zombie Nation als liedje om een doelpunt te vieren… voorlopig.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier