Abbas Bayat verkoopt Charleroi aan Waalse industrieel

© Belga

Zakenman Fabien Debecq wordt de nieuwe voorzitter.

Fabien Debecq volgt als voorzitter van Sporting Charleroi Abbas Bayat op, van wie hij alle aandelen overkocht. Mehdi Bayat, de neef van de ex-voorzitter, wordt gedelegeerd bestuurder. Walter Chardon wordt aan boord gehaald als commercieel directeur. Dat maakten de Carolo’s bekend op een persconferentie.

De 48-jarige Debecq staat aan het hoofd van het bedrijf Quality Nutrition Technologyla (QNT), dat voedingssupplementen maakt. QNT was ook al een van de sponsors van de Henegouwse club.

Kritiek
Met de overname is de rol van de flamboyante Abbas Bayat helemaal uitgespeeld op Mambourg. Hij was twaalf jaar lang voorzitter van de Zebra’s, maar werd vaak bekritiseerd door de supporters. Hij maakte er de laatste tijd ook geen geheim van dat hij de club best wel wilde verkopen.

Zijn neef Mehdi is sinds 2003 in dienst bij de club. Hij was er eerst commercieel directeur en werd in 2010, na het vertrek van zijn broer Mogi, algemeen directeur. Nu krijgt hij dus de functie van gedelegeerd bestuurder.

‘Hoop en plezier’
Naast de structurele en administratieve reorganisatie wil de nieuwe directie de Carolo’s ook “stabiliteit, vertrouwen en een luisterend oor” bieden. Debecq en Bayat willen alle supporters en sympathisanten ook “hoop en plezier” bezorgen. Uiteraard hoopt de nieuwe directie dat de supporters en de regionale ondernemers opnieuw de weg naar het stadion zullen vinden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier