‘Adnan Januzaj doet me denken aan Cristiano Ronaldo’

Adnan Januzaj debuteerde met de Belgische nationale ploeg vriendschappelijk tegen Luxemburg en bekoorde. © BELGA

In Engeland genieten ze stevig van ’the next big thing’ Adnan Januzaj, de nieuwbakken Rode Duivel.

14 september 2013, Adnan Januzaj debuteert in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace. Goed, zonder meer. Maar wanneer hij een kleine maand erna in Sunderland voor het eerst in de basis start, overtuigt hij de laatste twijfelaars. 1-2-winst, twee goals van Januzaj, de commentatoren worstelen met zijn naam. Geoff Shreeves, Sky Sports, heeft het over Yan-You-Sigh, anderen creëren hun variant: Janussaj, Janussigh, Yanoossajh

“Briljante voetballer. Hopelijk kan de club zo snel mogelijk zijn contract, dat op het einde van het seizoen afloopt, openbreken”, schrijft Phil McNulty, BBC Sport.

Zelfs Eric Harrison is onder de indruk en dat wil in het Theatre of Dreams, waar de 76-jeugdtrainer van Manchester United nog altijd op handen gedragen wordt, wat zeggen. Harrison is het brein achter The Class of ’92, het talentenfabriekje dat David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary en Phil Neville en Paul Scholes lanceerde.

“Hij is me zeker opgevallen. Enorm sterk in een-tegen-eensituaties”, zegt Harrison in de Manchester Evening News. “Hij doet me denken aan Cristiano Ronaldo, die bij zijn debuut in 2003 ook nog maar achttien jaar was.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier