Ajax strikt KVM-aanvaller Boureima Hassane Bandé

Hassana Bandé © BELGA

De Burkinese flankaanvaller van KV Mechelen moet in Amsterdam de Duitse international Amin Younes het vuur aan de schenen leggen.

Al anderhalf jaar staat een nieuwe linksbuiten hoog op het verlanglijstje van Ajax. Want het bestuur van de Nederlandse topclub slaagde er telkens niet in om een concurrent van vijfvoudig Duits international Amin Younes (24) te strikken.

Afgelopen zomer was alle hoop gevestigd op de Braziliaan Richarlison (20) van Fluminense. Maar door het te lange getalm koos het Zuid-Amerikaanse talent uiteindelijk voor Watford FC, dat 12,5 miljoen euro neertelde voor een verbintenis tot 2022. De jeugdinternational is alleszins een speler met veel potentieel, want in 2015 gaf Nike hem een driejarig sponsorcontract.

Justin Kluivert (18), zoon van oud-coryfee Patrick, imponeert de laatste weken dan wel op zijn geliefde linkse flank. Een leuke extra optie voor coach Marcel Keizer, zeker gezien het feit dat Younes over een aflopend contract beschikt en het komende WK in Rusland met de Mannschaft wil gebruiken als springplank.

Zo kwam Ajax bij zijn prospectie uit bij Boureima Hassane Bandé (19), de Burkinese rechtsvoetige linkerflankaanvaller van YR KV Mechelen die zich uit het niets opwierp tot revelatie in de Jupiler Pro League. In vijftien officiële duels was de aalvlugge en vaak ongrijpbare Bandé al goed voor negen treffers. De nieuwe investeerder Olivier Somers en voorzitter Johan Timmermans anticipeerden hierop, door de optie te lichten tot 2021, waardoor er een meer interessante verkoopprijs mogelijk is.

De nieuwbakken international, die onlangs debuteerde tegen Kaapverdië (4-0-zege), speelde zich ook in de kijker van Henk Veldmate, de hoofd scouting van Ajax. Bandé kan en mag het seizoen volmaken bij het team van coach Aleksandar Jankovic.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier