Akpala: ‘Coucke wacht tenminste tot ná de match om zich te laten gaan’

Joseph Akpala (links) voelt zich goed bij KV Oostende. © BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Na Abbas Bayat bij Charleroi voetbalt Joseph Akpala opnieuw voor een club met een excentrieke voorzitter. In Sport/Voetbalmagazine maakt de spits van leider KV Oostende de vergelijking.

“Ons klassement is een complete verrassing”, vertelt Joseph Akpala. “Voor iedereen. In de eerste plaats voor onszelf. Toen we de kalender onder ogen kregen, met al snel wedstrijden tegen Anderlecht en Standard, zeiden we onder elkaar dat één of twee van de eerste vijf matchen winnen al prima zou zijn. We hebben er vier gewonnen en de twee toppers verslagen!”

“De rangschikking liegt niet: als je daar staat, dan verdien je dat. We hebben geen super ploeg, gewoon een goede ploeg. En vooral een ploeg waarin iedereen zich voor elkaar uit de naad loopt. Ik ga geen namen noemen, maar ik zie tegenstanders waar nogal wat jongens in de eerste plaats voor zichzelf spelen. Play-off 1 halen zou memorabel zijn, maar als we op dit elan doorgaan, zou het zomaar kunnen.”

Coucke

De grootste vedette van Oostende is Marc Coucke. Ook bij Charleroi had Akpala met Abbas Bayat zo’n excentrieke voorzitter. Zijn ze te vergelijken?

Akpala: “Ze zijn allebei zeer uitbundig, maar op een andere manier. Marc Coucke houdt van voetbal, voor hem is dat big fun. Het is de eerste keer dat ik een voorzitter meemaak die zingt en danst na een overwinning. Nu ja, hij wacht tenminste tot ná de match om zich te laten gaan. Abbas Bayat was zodanig gepassioneerd door het voetbal dat hij zich tijdens de wedstrijden niet kon inhouden. Je hoorde hem roepen en tieren en je zag hem in de clinch gaan met de arbiters. Dat was er soms over.”

Lees de vijf vragen aan Joseph Akpala in Sport/Voetbalmagazine van 2 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier