Albert: ‘Biglia staat te zwaar’

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Ook in deze PO1 blijft Lucas Biglia de meningen verdelen. Sport/Voetbalmagazine legde zijn oor te luister bij enkele analisten, Philippe Albert heeft alvast een goede tip in huis voor de Argentijn.

Het functioneren van Lucas Biglia is al sinds zijn komst naar België in 2006 een steeds wederkerend onderwerp van discussie. Tegenstanders en medespelers zijn meestal lovend, analisten eerder scherp in hun beoordeling.

Zo ook Philippe Albert: “Toegegeven, wat het afschermen van de bal betreft, vind je in België niemand beter. En technisch gaat het hem ook allemaal makkelijk af. Ik vraag me alleen af waarom hij zo voorzichtig speelt. We zijn niet meer in de jaren tachtig, toen een verdedigende middenvelder de bal afpakte en dan de bal eventjes kort breed legde. In de wedstrijd op Standard onlangs speelde hij bijna als een klassieke libero!”

Te zwaar

“Hij heeft nochtans kwaliteiten, is een uitstekende nummer 6, zeker een van de drie, vier beste in België”, zegt Albert. “Wanneer hij er niet bij loopt, merk je meteen het verschil.”

“Maar qua beweeglijkheid staat hij een niveau onder Junior Malanda en William Vainqueur, die altijd in beweging zijn, de bal afpakken en dan voor een manmeersituatie zorgen. Biglia doet dat niet. Volgens mij is dat te wijten aan zijn fysieke conditie die niet geweldig is. Hij staat twee, drie kilo te zwaar. Ik geloof zelfs dat daar geen kruid tegen gewassen is, hij zal nooit mager zijn.”

Bij Anderlecht blijven

Ongeveer elk seizoen roept de Argentijnse middenvelder dat hij klaar is voor een stap hogerop of een ‘nieuwe uitdaging.’ Albert is die mening niet toegedaan en geeft ander advies: “Als ik hem was, dan zou ik niet per se willen vertrekken bij Anderlecht. Een toekomst in Engeland? Daar heeft een verdedigende middenvelder van een grote club het niveau van een Michael Carrick of Jack Wilshere: dat is nog wat anders, hoor. Wat hij mag verwachten van de Premier League? Wigan? Swansea? Dat hij maar braaf bij Anderlecht blijft: hij wordt er goed betaald, speelt elke week, wint titels. Hij zou meer gaan verdienen als hij vertrekt, maar voor de rest… Het zou een stap achteruit zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier