Alejandro Pozuelo doet seizoen uit bij KRC Genk

Alejandro Pozuelo © BELGAIMAGE
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Competitieleider KRC Genk zal nog zeker tot het einde van het seizoen beroep kunnen doen op zijn spelverdeler Alejandro Pozuelo.

De Spanjaard heeft beslist om het seizoen in Genk uit te doen, zo meldt de Limburgse club in een persbericht.

Pozuelo, die tot een van de kandidaten wordt gerekend om vanavond de Gouden Schoen 2018 in de wacht te slepen, werd de voorbije weken steeds hardnekkiger in verband gebracht met een vertrek tijdens de winterstop. Zo waren er berichten over interesse van Al-Ahli in Saoedi-Arabië en ook Anderlecht speelde met het idee om de opstapclausule in zijn contract op tafel te leggen.

‘Ik ben hier graag en ik heb veel te danken aan de club, dus ik ben blij dat ik kan blijven’, reageerde Pozuelo tijdens een persmoment.

Pozuelo was opgelucht dat de transferperikelen net voor de derby tegen STVV afgehandeld zijn. De spelmaker is fit en zal dus vrijdag gewoon in actie komen voor de competitieleider. ‘Er lag een contract op tafel voor veel geld. Het was geen gemakkelijke beslissing en ik heb enkele slapeloze nachten gehad. Maar ik denk dat ik de juiste beslissing heb genomen.’

‘Mijn vrouw zei als eerste dat ik moest blijven. Ik voelde ook dat het een belangrijk jaar voor de ploeg kan worden en dat dit het moment was om hier te blijven.’

Al-Ahli legde Pozuelo een jaarsalaris van drie miljoen euro voor in een overeenkomst voor 2,5 seizoenen. Pozuelo vroeg extra bedenktijd voor het aanbod van Al-Ahli, maar koos finaal toch voor het sportieve plaatje bij Genk.

Ook sportief directeur Dimitri De Condé is blij dat die flirt achter de rug is. ‘Ik had het zelf moeilijk om te slapen. Het is logisch dat hij er goed over nadenkt, want het ging om een lucratief aanbod op zijn leeftijd. Hij heeft gekozen om de sportieve ambitie te laten primeren, maar ook het hart.’

De 27-jarige Pozuelo speelt sinds 2015 voor KRC Genk en heeft nog een contract tot de zomer van 2021. Dit seizoen was hij in de competitie al goed voor vier doelpunten en tien assists.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier