Aleksandar Mitrovic: ‘Transfer naar Anderlecht afgerond’

© ImageGlobe

Landskampioen Anderlecht lijkt dan toch zijn nieuwe spits Aleksandar Mitrovic beet te hebben.

De transfer van Aleksandar Mitrovic naar Anderlecht sleept al enkele weken aan. Afgelopen weekend circuleerde nog het bericht dat paars-wit zijn bod op de 18-jarige Serviër had ingetrokken, wellicht om zijn club Partizan Belgrado onder druk te zetten.

Volgens verschillende bronnen hebben beide clubs echter zondagavond, na de competitiewedstrijd tegen AA Gent (4-1), toch een akkoord bereikt. De overgang van Mitrovic wordt waarschijnlijk in de komende uren geofficialiseerd. De Belgische kampioen zou om en bij de vijf miljoen euro betalen.

Op zijn Facebookpagina bevestigt Mitrovic zelf: ‘Mijn transfer wordt vandaag officieel afgerond. Dank aan Partizan voor alles wat ze de afgelopen jaren voor mij hebben gedaan. Ik bedank ook de supporters, waarschijnlijk zijn zij de beste van Europa!’

Dringend

Anderlecht is dringend op zoek naar een nieuwe aanvaller. Het zag deze zomer Dieumerci Mbokani en Tom De Sutter vertrekken en vond in Gohi Bi Zoro Cyriac en Samuel Armenteros voorlopig geen waardige vervangers.

Mitrovic zal nog niet deze week aansluiten bij paars-wit aangezien hij is opgeroepen voor de vriendschappelijke oefeninterland van Servië tegen Colombia. Hetzelfde geldt overigens voor zijn toekomstige ploegmaat bij Anderlecht, Luka Milivojevic (22).

Afgelopen weekend was Mitrovic met twee doelpunten en twee assists nog van absolute goudwaarde voor Partizan, dat met 4-3 won op de eerste speeldag van de Servische competitie. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier