Allaerts: ‘Het is afwachten hoe het landschap eruit ziet na de verkiezingen’

Paul Allaerts (midden) wacht de voorzittersverkiezing bij de KBVB af. © BELGAIMAGE

Paul Allaerts ligt onder vuur als sportief directeur van de Belgische voetbalbond. Hij legt zelf uit wat er aan de hand is…

“Volgens een audit heb ik te veel domeinen”, zegt Paul Allaerts (50) in Sport/Voetbalmagazine. “Die invulling heb ik gaandeweg gekregen. Ik ben binnengehaald als technisch directeur arbitrage, en veertien dagen later hebben ze me voorgesteld om sportief directeur te worden. In de zomer van 2014 heeft Steven Martens bijkomend gevraagd om er óók de afdeling competitie bij te nemen. Vervolgens is er na het WK en de hele heisa een interne audit gebeurd. Ik zou niet weten wat ik verkeerd deed. We staan altijd open voor feedback, want alleen dan kan je vooruitgaan. Het is afwachten hoe het landschap er na de verkiezingen zal uitzien. Dan zullen de conclusies van die audit wel weer naar boven komen.”

Het blijf evenwel vreemd dat Allaerts geen zeg kreeg in de opvolging van Johan Walem als coach van de Belgische beloften. Allaerts: “Dat is een bevoegdheid die een beperkte groep binnen de raad van bestuur kreeg. Daarin zetelen naast de CEO ad interim en de bondsvoorzitter ook Philippe Collin, Johan Timmermans en Joseph Allijns. De mensen uit het profvoetbal hebben veel ervaring bij het aanstellen van een coach. Je kan de vraag stellen of dat niet tot mijn takenpakket behoort. Ik geef mijn advies aan wie erom vraagt. Als ze me nodig hebben, staan we ter beschikking om mee te werken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier