Analyse: de korte comeback van Lorenzo Staelens bij KV Kortrijk

Lorenzo Staelens © BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

KVK neemt alweer afscheid van Lorenzo Staelens, amper vijf maanden na zijn terugkeer.

Vijf maanden na zijn terugkeer bij KV Kortrijk, in de functie van assistent-coach dit keer, moet Lorenzo Staelens alweer vertrekken bij de club waar hij eerder al speler (1987-1989) en sportief manager (2006-2007) was.

Nochtans was het de bedoeling om voort te doen met de technische staf die de ploeg er het voorbije seizoen bovenop hielp. Maar met de rechterhand van hoofdcoach Glen De Boeck liep het tijdens de contractbesprekingen fout. Ook het nieuwe contract van de T1 zelf was een moeilijke bevalling, omdat hij hogere financiële eisen stelde en KVK een zuinig beleid voert en zich hoedt voor persoonsverheerlijking. De Boeck kreeg een contractvoorstel voor drie jaar, maar tekende uiteindelijk op zijn vraag een overeenkomst van onbepaalde duur.

Toen het ook niet zo vlotte met de contractvernieuwing van zijn T2, zei algemeen manager Matthias Leterme te begrijpen dat mensen voor zichzelf het onderste uit de kan willen halen, maar dat zijn verantwoordelijkheid is om in het belang van de club een bepaald budget te respecteren en te zorgen dat alles betaald geraakt.

Staelens verwachtte meer en drukte zijn ongenoegen uit in een interview met Krant van West-Vlaanderen. ‘Dit is niet onderhandelen, maar veeleer manipuleren’, zei hij over het KVK-bestuur. ‘Het is nu aan hen om de volgende stap te zetten, want ik ga niet smeken. Als we niet tot een overeenkomst komen, is het einde verhaal voor mij bij KVK.’

Die volgende stap zette het bestuur vorige week dinsdag naar aanleiding van een afspraak met CEO Ken Choo: er werd ‘unaniem’ beslist om afscheid te nemen van Staelens wegens een gebrek aan ‘goesting en engagement’ om voor de club te werken.

Dat is ook een teleurstelling voor De Boeck. Ongetwijfeld zal er goed peoplemanagement aan te pas moeten komen om met hem op een gezonde basis voort te kunnen werken. Ook kunnen er nu misschien andere van zijn wensen ingewilligd worden. Tenslotte is het deel van het budget dat voorzien was voor Staelens nog ongebruikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier