Anastasiou: ‘Niemand heeft een probleem met Rolland’

Elohim Rolland © Belga Image
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Elohim Rolland wou absoluut weg bij KV Kortrijk, maar geraakte niet weg. Sinds dinsdag traint de Franse middenvelder weer met de A-kern.

‘Au fond du fond’ zette hij vorige week donderdagavond even voor middernacht, net voor het sluiten van de transfermarkt, op zijn Instagramaccount. Blijkbaar zat Elohim Rolland (28) toen heel diep. Hij wou absoluut weg, was rond met Dijon FCO, maar KV Kortrijk plooide niet: lager dan anderhalf miljoen euro liet het de aanvankelijke vraagprijs van twee miljoen niet zakken en naar verluidt wilde de Franse eersteklasser voor hem niet verder gaan dan één miljoen.

Gesprekken

De Franse middenvelder, die vorig seizoen nog een verbeterd contract tot 2020 kreeg, was in de loop van de voorbereiding naar de B-kern verwezen. De vraag was na het sluiten van de transfermarkt: wat nu? Want de volgende transferperiode begint pas in januari. Als de speler zolang niet speelt, is dat niet goed voor zijn ontwikkeling. Ook voor de club zou dat trouwens niet goed zijn, want dan devalueert de speler; en het kan ook niet de bedoeling zijn om een speler van wie je de waarde zo hoog inschat niet te gebruiken. Na een voorafgaand gesprek met de algemeen manager en de coach traint Rolland sinds dinsdag dan ook weer met de A-kern.

Niemand kan zich boven het team zetten

“Rolland maakte in de voorbereiding de keuze dat hij weg wou en ik wou hem niet meer met de A-kern laten trainen tot zijn situatie duidelijk was”, zegt KVK-coach Yannis Anastasiou, “omdat ik daar jongens wil die honderd procent klaar zijn om voor het eerste elftal te spelen en daar alles voor te doen. Vanaf het begin ben ik heel duidelijk geweest: niemand kan zich boven het team zetten. Daar had ik met hem enkele gesprekken over. Toen bleek dat hij niet helder was in zijn hoofd heb ik na overleg met de directie de beslissing genomen om hem niet meer met de groep te laten meetrainen. Hij respecteerde die beslissing. Ik begrijp hem ook wel, ik ben zelf voetballer geweest: als je droomt van een transfer naar de Ligue 1 en er zijn een paar clubs geïnteresseerd, dan speelt dat in je hoofd. Nu zijn situatie duidelijk is, is er voor mij geen probleem meer. Hij is een goeie voetballer en lijkt mij nu beter in zijn hoofd te zijn.”

Iedereen is ervan overtuigd dat als zijn hoofd vrij is hij het team kan helpen.

Cultuurbewakers

Anastasiou vroeg voorafgaand ook het advies van de spelers in de groep die hij de verantwoordelijkheid van cultuurbewakers gaf: Hervé Kage, Teddy Chevalier, Hannes Van Der Bruggen, Stijn De Smet, Christophe Lepoint en Bennard Kumordzi.

Als hij beter is dan een ander zal hij spelen.

“Ik probeer de rust te bewaren en als er andere zaken rond het team gebeuren, praat ik daar met deze jongens over”, zegt Anastasiou. “Ik geef aan wat de situatie is en luister wat zij vinden dat goed is voor de groep. Zij dragen ook de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat bepaalde dingen goed lopen in de kleedkamer en te zorgen dat de sfeer goed blijft. Met hen besprak ik ook de situatie van Rolland en niemand heeft een probleem met hem. Iedereen is ervan overtuigd dat als zijn hoofd vrij is hij het team kan helpen. Hij traint nu mee en als hij beter is dan een ander zal hij spelen. Ik zeg tegen hem wat ik tegen alle andere spelers zeg: laat het mij zien op het veld, elke dag weer.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier