Anderlecht-aanwinst Bram Nuytinck: ‘Ik heb een neus voor goals’

© Belga

Paars-wit heeft de Nederlandse verdediger officieel voorgesteld.

Bram Nuytinck (22) ruilde op de slotdag van de transferperiode het Nederlandse NEC voor Anderlecht, waar hij een vierjarig contract ondertekende. Zijn transfer werd pas in laatste instantie afgerond, maar de interesse bestond al veel langer. “De gesprekken liepen al enkele weken”, aldus Nuytinck, “maar pas de laatste twee dagen werd alles heel concreet.”

Dat beaamt ook trainer John van den Brom. “Bram stond gelijktijdig met Niklas Moisander op ons lijstje. De interesse was er dus al langer, dit was echt niet iets dat beslist werd op de laatste dag van de transferperiode”.

‘Neus voor doelpunten’

Afgelopen week was de centrale verdediger nog actief met Jong Oranje, waar hij overigens ook wist te scoren. Nuytinck: “Ik heb wel een beetje een neus voor doelpunten. Af en toe pik ik mijn goaltje mee, dat was ook al bij NEC het geval”.

Nuytinck is onmiddellijk inzetbaar en komt mogelijk zaterdag al in actie in het competitieduel tegen Lierse. De Nederlander voelt zich naar eigen zeggen al helemaal thuis. “Anderlecht is een heel warme club, ik ben hier heel goed opgevangen.”

‘Niet voor Champions League’

“De aanbieding van Sporting kwam echt op een perfect moment. Zelfs al had Anderlecht zich niet geplaatst voor de Champions League, dan nog had ik hier willen voetballen”, aldus Nuytinck. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier