Anderlecht-bestuur reageert ‘met verbijstering’ op vandalisme rond Jan Breydelstadion

Het Jan Breydelstadion in Brugge © belga

Afgelopen nacht werden de muren van het stadion van Club Brugge beklad met graffiti. Vermoedelijk werden die aangebracht door enkele Anderlecht-fans. De directie van Anderlecht reageert in ieder geval ‘met verbijstering’.

In de aanloop naar de voetbaltopper tussen Club Brugge en Anderlecht vanavond, is het stadion van Club Brugge afgelopen nacht beklad met graffiti. In paarse verf werden er slogans als ‘We are RSCA, ‘We do what we want’ of ”Leko = Dief’ gespoten. Op enkele muren staat ook MA03, wat staat voor Mauves Army, een van de supportersgroepen van Anderlecht. Hoewel de daders nog niet gevat werden, gaat het vermoedelijk om enkele Anderlecht-fans.

Volgens VRT NWS heeft de conciërge van het stadion personen op heterdaad betrapt, maar konden ze niet gevat of geïdentificeerd worden. ‘Dit is een teken van vijandschap, een macht die men wil tonen vanuit een beperkte groep Anderlechtsupporters om te zeggen dat zij de baas zijn in het stadion van Brugge, wat uiteraard niet het geval is. Dit hoort niet bij de sport’, aldus de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

RSC Anderlecht heeft zondag in een persbericht in ieder geval het gedrag van enkele supporters van de club veroordeeld. Beide teams treffen elkaar zondagavond (om 18u00) in het Jan Breydelstadion.

‘De directie van RSC Anderlecht heeft met verbijstering kennis genomen van het vandalisme dat afgelopen nacht rond het stadion van Club Brugge is gepleegd’, aldus paars-wit in het persbericht. ‘De club betreurt en veroordeelt deze feiten ten zeerste. Wij zijn ervan overtuigd dat dit het werk is van enkelingen, die met een dergelijke daad het imago van de club en van de RSCA-fans schaden. RSC Anderlecht kan in geen enkel geval aanvaarden dat in naam van de club dergelijke vormen van vandalisme of andere daden van agressie worden gepleegd’, luidt het.

‘Onze veiligheidsdiensten staan in nauw contact met die van Brugge. Alle maatregelen worden getroffen om de wedstrijd van vanavond rustig te laten verlopen. We rekenen op een sportieve houding van onze fans in en rondom het stadion van Brugge’, aldus de directie van Anderlecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier