Anderlecht bevestigt: Simon Davies is de trainer die Vincent Kompany meebrengt

Simon Davies tussen Frank Arnesen en Michael Verschueren © RSCA
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

RSC Anderlecht stelt Simon Davies (45) als nieuwe hoofdcoach aan. De Welshman moet speler-trainer Vincent Kompany bijstaan, die geen trainersdiploma heeft.

Ook Floribert Ngalula, boezemvriend van Kompany en de voorbije vijf jaar coach van BX Brussels, vervoegt de trainersstaf. Karim Belhocine blijft aan boord.

Jeugdcoach

Davies ondertekende bij Anderlecht een contract tot 2022. Hij volgt Vincent Kompany vanuit Manchester City, waar hij de leiding had over de jeugdacademie.

‘Toen Vinnie me vroeg om mee naar Anderlecht te gaan, heb ik niet getwijfeld,’ zegt Davies. ‘We beginnen aan een mooi project: Anderlecht terugbrengen naar de plaats waar het thuishoort, met nadruk op de ontwikkeling van getalenteerde jonge spelers’.

‘We hebben Davies aangeworven op aanraden van Kompany,’ bevestigt manager Michael Verschuren in het persbericht. ‘Zij werken al heel lang samen en we willen het succesverhaal van Manchester City naar Anderlecht brengen.’

Davies maakte de voorbije negen jaar deel uit van de trainersequipe van Manchester City. Hij was onder meer assistent en hoofdcoach bij de U23. Het voorbije seizoen was hij het hoofd van de jeugdopleiding voor de teams van U13 tot en met U23.

Belhocine blijft

Naast de komst van Davies maakte Anderlecht ook bekend dat assistenten Karim Belhocine, Jonas De Roeck en Pär Zetterberg en keeperstrainer Max de Jong allen op post blijven volgend seizoen.

Floribert Ngalula vervolledigt de trainersstaf. De 32-jarige Brusselaar was de voorbije vijf seizoenen hoofdcoach bij BX Brussels, het sociaal voetbalproject van Kompany. Ngalula (32) is ook een boezemvriend van Kompany en net als hem een jeugdproduct van Anderlecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier