Anderlecht boekt vierde zege, Standard blijft leider na winst tegen Bergen

Op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League tekent Anderlechtspeler Matias Suarez voor een hattrick. De ploeg klimt door de overwinning tegen Charleroi (5-2) naar de bovenste regionen van het klassement. Standard blijft wel leider na een 0-2 overwinning tegen Bergen.

Matias Suarez heeft Anderlecht op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League de drie punten bezorgd tegen Charleroi. In een doelpuntenrijk duel (5-2) maakte hij een hattrick (21., 32., 48.). De andere doelpunten kwamen op naam van Bram Nuytinck (58.) en Massimo Bruno (75.). Voor Charleroi scoorden Mohamed Daf (28.) en David Pollet (55.).

Ook Standard deed wat het moest doen tegen Bergen en dat is winnen met 0-2. Michy Batshuayi en Kanu waren verantwoordelijk voor de treffers. Standard blijft door de overwinning leider in het puntenklassement. Anderlecht volgt op 12 punten.

Genk legde Cercle Brugge met 1-0 over de knie. Benjamin De Ceulaer lukte al na vier minuten de enige treffer van de partij. Zulte Waregem bleef op een 1-1 gelijkspel steken tegen Oostende. Jens Naessens opende de score voor Essevee (8.), in de 25e minuut maakte Nyasha Mushekwi de gelijkmaker.

Zaterdag wonnen Lierse (1-0 tegen Waasland-Beveren), OH Leuven (2-1 tegen Lokeren) en KV Mechelen (1-2 tegen Kortrijk) hun wedstrijd. Zondagnamiddag speelden Club Brugge en AA Gent 1-1 gelijk. (Belga/INM)