Anderlecht boekt zege bij Cercle

Landskampioen RSC Anderlecht heeft zondagavond op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League met 0-2 (rust: 0-1) gewonnen op het veld van Cercle Brugge.

Anderlecht was heer en meester in de eerste helft, maar toch was het wachten tot vlak voor de rust vooraleer de bezoekers die overmacht konden omzetten in een doelpunt.

Aleksandar Mitrovic werd gelanceerd door Leander Dendoncker, de lobbal van de Serviër strandde echter op de lat. Vanden Borre was goed gevolgd en duwde van dichtbij de 0-1 voorbij Olivier Werner.

Na de pauze kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd, maar Cercle kon dit seizoen nog maar zestien keer scoren en etaleerde ook tegen Anderlecht dat gebrek aan efficiëntie.

Vijf minuten voor affluiten maakte Steven Defour de klus helemaal af. Met een afgeweken schot liet de Rode Duivel doelman Werner kansloos (0-2). Voor Defour was dit het vijfde doelpunt van het seizoen.

Leider Club Brugge ging zondagnamiddag met 2-0 onderuit bij KV Kortrijk, waardoor Anderlecht de kloof met de leiders uit Brugge tot vier punten kon verkleinen. Daarna volgen KV Kortrijk en AA Gent, op zeven punten van de leiders.

Racing Genk heeft zondagavond de slotwedstrijd van de 25e speeldag in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van Waasland-Beveren. Sergej Milinkovic-Savic scoorde in de tachtigste minuut het enige doelpunt in een flauwe partij. In de stand doet Genk echter een uitstekende zaak want met de tiende zege van het seizoen duiken de Limburgers opnieuw de top zes binnen.

Genk is nu zesde met veertig punten, elf punten minder dan leider Club Brugge.