Anderlecht dient KV Kortrijk eerste thuisnederlaag toe

Anderlecht begint als leider aan play-off 1 © belga

Anderlecht heeft zondag op de 17e speeldag in de Jupiler Pro League een 1-3 zege geboekt bij KV Kortrijk, dat voor het eerst dit seizoen een thuisnederlaag slikte.

De doelpunten kwamen op naam van Nicolae Stanciu (29.), die iets voor het uur een tweede gele kaart kreeg, Lukasz Teodorczyk (56.), Idriss Saadi (74.) en Ivan Obradovic (83.).

In het Guldensporenstadion was het na 18 minuten bibberen voor paars-wit. Ref Laforge wees naar de stip nadat Ivan Obradovic het leer met de hand had beroerd. Maar Frank Boeckx dook in de goede hoek bij de elfmeter van Hervé Kage.

De vicekampioen antwoordde aan de overzijde. Nicolae Stanciu mikte een afstandsschot in de linkerbenedenhoek: 0-1. Even later moest Boeckx opnieuw aan de bak, op een stevige trap van Idriss Saadi pakte hij uit met een knappe redding.

Tien minuten ver in de tweede helft kreeg Sofiane Hanni het leer tot bij de onvermijdelijke Lukasz Teodorczyk. De Poolse topschutter prikte zijn 13e competitietreffer van het seizoen tegen de netten.

Meteen daarna moest Anderlecht met tien man verder spelen. Laforge bestrafte een schwalbe van Stanciu in de Kortrijkse grote rechthoek met een tweede gele kaart.

De Kortrijkzanen konden hun numerieke meerderheid even later uitbuiten. Saadi trapte de aansluitingstreffer voorbij Boeckx. Maar zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd mocht Obradovic op wandel gaan in het strafschopgebied van de thuisploeg. De Serviër knalde in de korte hoek de 1-3 binnen. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier