Anderlecht dominant tegen Westerlo: 4-0

Enkele uren nadat leider Club Brugge met ruime cijfers hekkensluiter Lierse versloeg, was ook eerste achtervolger Anderlecht aan het feest: op eigen veld won de Brusselse ploeg met 4-0 tegen Westerlo.

Aleksandar Mitrovic opende de score na een kwartier op assist van Dennis Praet. Negen minuten later verdubbelde Ibrahima Conté met een afstandsschot de voorsprong. Acht minuten voor tijd bood Mitrovic Praet de 3-0 aan. In blessuretijd legde Maxime Colin de eindstand vast.

Westerlo stond toen met een man minder. Anderlecht-huurling Bruno Godeau moest twee minuten voor affluiten met rood naar de kant, na een zware tackle op de net ingevallen Oswal Alvarez.

Ook Anderlecht had met tien kunnen komen te staan. Mitrovic ontsnapte in de 57e minuut na een elleboogstoot op Godeau. In de stand blijft Anderlecht tweede, op vier punten van Club Brugge, dat eerder op de dag hekkensluiter Lierse met 0-6 inblikte. Westerlo is dertiende.