Anderlecht en Club Brugge houden elkaar in evenwicht

Anderlecht en competitieleider Club Brugge hebben in de topper van de 17e speeldag 2-2 gelijkgespeeld.

In een evenwichtige en aantrekkelijke eerste helft opende Victor Vazquez na 26 minuten de score. Silvio Proto ging daarbij niet vrijuit. De doelman van Anderlecht verkeek zich op een indraaiende voorzet van de Spanjaard, al werd hem wel het zicht belemmerd door de inlopende De fauw. De rechtsachter startte bij Club in de basis voor Thomas Meunier, out met een knieblessure.

Lang kon blauwzwart de voorsprong niet vasthouden. Acht minuten na de 0-1 maakte Dennis Praet gelijk. De kersverse Rode Duivel schoot knap met links voorbij man-in-vorm Ryan.

Meteen daarna kregen de bezoekers een unieke kans op 1-2 maar Proto had een knappe voetreflex in huis op een poging van Izquierdo.

Doodsteek

Tien minuten na de pauze kwam Anderlecht op voorsprong. In een scrimmage na een hoekschop werkte Olivier Deschacht de bal over de lijn. Meteen daarna moest Defour, die toch fit was geraakt, naar de kant. Kljestan verving de Brusselse draaischijf. De Amerikaanse invaller toonde zich gevaarlijk met een vluchtschot, maar Ryan stond pal.

Andy Kawaya, een andere invaller bij paarswit, kreeg tien minuten voor tijd dé kans om Club Brugge de doodsteek te geven maar ook hij stootte op Ryan.

Het brak de thuisploeg bijna zuur op want in minuut 85 ging de bal op de stip na een trekfout van Conté op Refaelov. Timmy Simons liet de kans echter liggen. Proto redde met de voet.

Het bleek echter uitstel van executie want in de 90e minuut hingen de bordjes toch gelijk. Opnieuw scoorde Vazquez met een vrije trap. Een woedende Proto claimde tevergeefs dat hij werd gehinderd. (Belga/TE)