‘Anderlecht en Club Brugge morsen te veel met punten’

© Belga

Anderlecht en Club Brugge spelen voor het eerst dit seizoen tegen elkaar. Ex-doelman en nu analist Geert De Vlieger blikt vooruit.

Anderlecht en Club Brugge spelen zondag (14u) voor het eerst dit seizoen tegen elkaar. Geert De Vlieger, ex-doelman van beide titelkandidaten en nu analist bij Sporting Telenet, blikt vooruit.

Als beide play-off I halen, volgen er dit seizoen nog minstens drie van die clashes. Is deze eerste Anderlecht-Club al een belangrijke match? “Toch wel,” zegt De Vlieger in Knack. “De eerste wedstrijd dient om het mentale overwicht te winnen. Onderschat dat niet, het resultaat van zondag werkt door in de volgende drie confrontaties.”

Niet Real – Barcelona “De topwedstrijden zijn wel niet allesbepalend in België,” weet de ex-Rode Duivel. “Het is niet zoals in Spanje met Real Madrid en Barcelona, waar de onderlinge matchen beslissen wie kampioen wordt.”

“In België wordt er veel meer met punten gemorst tegen de kleintjes. Club verliest op OHL, Anderlecht op Charleroi en tegen het eind van de reguliere competitie zal ik je zo nog minstens vier andere voorbeelden kunnen geven.”

“In maart wordt al dat geknoei bovendien toegedekt, want dan halveert men de punten. Dus is deze Anderlecht-Club belangrijk? Ja en nee.”

Laten afweten Hebben de twee topclubs dit seizoen al indruk gemaakt op De Vlieger? “Beide lieten al heel mooie dingen zien. Alleen zijn er zowel bij Anderlecht als bij Club ook al wedstrijden geweest dat je denkt: tot dit niveau mag een topploeg niet afzakken.”

“Het ergst was de match van Brugge in Bordeaux, toen ze 4-0 verloren en er achteraf incidenten waren met boze supporters. Maar van Anderlecht heb ik evengoed dramatische wedstrijden gezien.”

“Beide teams bezitten dit jaar de kwalijke eigenschap dat ze het in een paar minuten plots helemaal kunnen laten afweten. Of dat het goed zit in de eerste helft, en je hen na de pauze ziet stuntelen dat het niet mooi meer is.”

“Beide ploegen hebben kwaliteit, maar ze kunnen ook totaal niet thuis geven. Het team dat zondag zijn topniveau haalt, wint,” aldus De Vlieger. (JVB/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier