Anderlecht en Sparta Praag bevestigen transfer Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu © Belga Image

De transfer hing al een tijd in de lucht en is nu ook afgerond: Nicolae Stanciu verlaat RSC Anderlecht voor het Tsjechische Sparta Praag.

Zowel Sparta Praag als RSC Anderlecht heeft de transfer officieel bevestigd. Stanciu legde vorige week donderdag al zijn medische testen af in Praag en werd nu officieel voorgesteld. De Roemeen tekende een contract tot juni 2021.

Anderlecht zou tussen de vier en de vijf miljoen euro vangen, zonder bonussen.

De voorbije dagen vonden nog ‘moeizame’ onderhandelingen plaats tussen RSCA en Sparta Praag, lieten de Tsjechen weten op hun website.

De Roemeen kwam in augustus 2016 bij paars-wit terecht. Met zijn overgang van Steaua Boekarest naar Brussel was destijds naar verluidt bijna tien miljoen euro gemoeid, de duurste inkomende transfer ooit van RSCA. Maar de Roemeense international kon de hooggespannen verwachtingen nooit inlossen onder René Weiler en Hein Vanhaezebrouck.

In totaal speelde Stanciu 53 wedstrijden in het Anderlecht-shirt. Daarin vond de aanvallende middenvelder negen keer de weg naar de netten en lukte hij tien assists voor de landskampioen.

Transferbudget

Goed nieuws voor Anderlecht is dat het nu meer slagkracht krijgt op de transfermarkt. Omwille van de overname door Marc Coucke in maart, kreeg manager Herman Van Holsbeeck van zijn club immers maar een beperkt budget ter beschikking om nieuwe spelers aan te trekken en moest hij vooral op zoek naar huurmogelijkheden. ‘Ik moet eerst centen binnenhalen voor ik er kan uitgeven,’ zei hij daar zelf over.

De enige aanwinst tot dusver is Kenny Saief, die van AA Gent wordt gehuurd met een optie tot aankoop als Anderlecht 3,5 miljoen euro neerdokt. De uittredende landskampioen zoekt nog een extra aanvaller en verdediger. De wintertransferperiode loopt eind januari af.