Anderlecht haalt Nuytinck weg bij NEC

© IMAGEGLOBE

De Nederlandse belofteinternational Bram Nuytinck (22) moet de uitvoetballende verdediger worden waar John van den Brom naar zocht. Hij tekende voor vier seizoenen.

Nuytinck was bij NEC Nijmegen al drie seizoenen een vaste waarde in de verdediging. Het jeugdproduct van NEC speelde er 73 wedstrijden en scoorde daarin zeven keer. Vrijdagochtend kwamen Anderlecht en NEC al tot een akkoord, later op de dag reisden de speler en zijn makelaar naar Brussel om tot een persoonlijke overeenkomst te komen. Nuytinck ondertekende er een contract voor vier seizoenen. Een transfersom werd niet publiek gemaakt.

Deze zomer was Nuytinck een gegeerde speler, niet in het minst door Ajax Amsterdam, waar trainer Frank de Boer al in mei toegaf dat zijn club concrete interesse had in de linksvoetige centrale verdediger. Ajax mikte op Niklas Moisander (de man die Anderlecht ook lang in het vizier had) van AZ of Nuytinck. De Amsterdammers haalden uiteindelijk Moisander in, maar echt verbazen hoeft het niet dat Anderlecht nu bij dezelfde alternatieve piste uitkomt: Nuytinck.

Dat de belofteinternational van Oranje ook bij zijn club NEC een graag geziene kerel was, bewijst volgend filmpje, waarin hij de eigen supporters in zijn eentje opzweept. Een nieuwe Carl Hoefkens is geboren… (MS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier