‘Anderlecht had Acheampong voor helft van de prijs kunnen halen’

Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Paars-wit legde één miljoen euro op tafel om de Ghanees Frank Acheampong definitief over te nemen van zijn Thaïse club Buriram United. Te veel, volgens insiders.

De Ghanese aanvaller speelt al sinds januari op huurbasis voor Anderlecht, paars-wit betaalde nu een miljoen euro om het negentienjarige talent definitief over te nemen van Buriram. Toch een behoorlijk bedrag voor een jongeling die tot dusver enkel in de Thaïse competitie wist te schitteren.

Verbazend, vindt Robert Procureur. Procureur werkt al jaren in Thailand en is momenteel technisch directeur bij BEC Tero Sasana, de club waar Stéphane Demol tot begin deze week trainer was en Bertrand Crasson nog altijd jeugdcoördinator is. Zijn mening over de Lionel Messi van Ghana, met twee treffers in de finale de ster van paars-wit in het beloftentoernooi van Viareggio: “Acheampong is een kleine en razendsnelle linkerflankspeler die bovendien gemakkelijk scoort. Zijn techniek is goed, maar niet buitengewoon.”

Met de één miljoen euro die Buriram United vangt voor zijn flankaanvaller vestigt het een nieuw transferrecord in Thailand. “Maar Anderlecht had hem al voor 300.000 of 400.000 euro kunnen halen”, oordeelt Robert Procureur. “Ter vergelijking: AA Gent betaalde voor Yaya Soumahoro een half miljoen euro.”

“De mensen van Anderlecht hadden een betere deal kunnen bekomen, hadden ze zelf naar Thailand afgereisd, een betere scouting gedaan en meteen tot actie overgegaan indien ze overtuigd waren”, gaat Procureur verder. “Ze kozen voor een andere weg. De makelaar van Acheampong bood zijn speler bij Sporting aan na een mislukte test bij Celtic Glasgow. Anderlecht besloot hem voor een appel en een ei te huren, maar met een optie op aankoop voor een bedrag dat automatisch veel hoger zou liggen dan ze bij een onmiddellijke overname hadden betaald.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier