Anderlecht huurt Sebastiano Esposito tot eind dit seizoen van Inter

© RSC Anderlecht

Anderlecht huurt de Italiaanse aanvaller Sebastiano Esposito tot eind dit seizoen en met aankoopoptie van de Italiaanse topclub Inter, zo maakte paars-wit maandag bekend.

De twintigjarige belofteninternational heeft bij de Nerazzurri nog een contract tot medio 2025 en werd de voorbije seizoenen reeds uitgeleend aan SPAL, Venezia en het Zwitserse FC Bazel. Afgelopen seizoen liet hij in Zwitserland 7 doelpunten en 9 assists noteren. In het Astridpark moet hij de opvolger worden van Joshua Zirkzee, die terugkeerde naar Bayern.

Anderhalf jaar geleden scoorde hij voor Inter zijn eerste doelpunt in de Serie A. Romelu Lukaku dwong toen tegen Genoa een strafschop af, maar liet zijn toen nog zeventienjarige ploegmakker de elfmeter nemen. Het leverde mooie beelden op in San Siro, met Esposito die na afloop van de partij met de tranen in de ogen in de armen van zijn moeder viel.

‘Ik kijk er erg naar uit om dit seizoen voor RSCA te spelen’, aldus Esposito. ‘Ik heb alleen maar goede dingen gehoord over deze club en de manier waarop ze erin slagen om jonge talenten te ontwikkelen. Ik ben ook blij dat ik vroeg in de voorbereiding bij de groep kan aansluiten, op die manier kunnen we ons samen klaarstomen voor de start van het seizoen.’

‘Sebastiano is een jonge spits met een groot potentieel’, vertelt Anderlecht-CEO Peter Verbeke. ‘Hij beschikt over een groot technisch vermogen, is intelligent, denkt snel en kan zowel scoren als laten scoren. Hij is sterk in de combinatie en kan ook zelf iets creëren. Allemaal kwaliteiten die goed matchen met het DNA van RSCA.’