Anderlecht is de winnaar van Super Sunday

© ImageGlobe

RSC Anderlecht heeft op de 15e speeldag in de Jupiler Pro League KRC Genk verslagen met 1-0. In de tweede topper van ‘Super Sunday’ speelden Club Brugge en Standard 0-0 gelijk.

Voor Anderlecht scoorde Chancel Mbemba in de 78e minuut. Genk speelde bijna de hele match met tien na een rode kaart voor Kara Mbodj in de 9e minuut.

In de stand blijft Standard aan de leiding met 34 punten. Genk is tweede met 32 punten, gevolgd door Anderlecht met 31 punten. Club Brugge is vierde met 30 punten.

Om 20u30 trappen Zulte Waregem en Waasland-Beveren de slotwedstrijd van speeldag 15 af. Bij winst hijst Essevee zich naast Genk naar de tweede plaats.

Club Brugge 0 – 0 Standard

In de eerste helft hadden beide teams enkele kleine mogelijkheden. Carcela vond echter doelman Ryan op zijn weg, een poging van Batshuayi werd in extremis afgeblokt door Mechele en aan de overzijde was diezelfde Mechele dicht bij een doelpunt.

Na rust was vooral Club Brugge het gevaarlijkst. Twintig minuten voor affluiten kopte Duarte op de lat en enkele minuten later moest doelman Kawashima zijn kunnen tonen op een knap schot van Maxime Lestienne. Het bleef 0-0 in een al bij al teleurstellende partij.

Foutloos

Vooraf werd er reikhalzend uitgekeken naar dit duel. Er was de terugkeer van huidig Club Brugge-coach Michel Preud’homme naar zijn ex-team Standard en er was de heisa rond scheidsrechter Alexandre Boucaut.

Blauw-zwart had enkele dagen voor de partij via zijn website al flink wat druk gezet op de ref, door te stellen dat hij in het verleden al enkele malen in de fout gegaan was bij duels van de West-Vlamingen. Boucaut floot echter een foutloze partij.

Anderlecht 1 – 0 GenkDoor de schorsingen van Fabrice N’Sakala en Anthony Vanden Borre en een blessure van Olivier Deschacht moest John van den Brom aan zijn elftal sleutelen. De coach van Anderlecht bracht Frank Acheampong in de basiself en verraste met de jonge middenvelders Andy Najar en Youri Tielemans op de rechts- en de linksback.

Al na negen minuten kwam Anderlecht met elf tegen tien te staan. Genk-verdediger Kara Mbodj werd door scheidsrechter Tim Pots naar de kleedkamers gestuurd na een drieste tackle met beide voeten vooruit op Acheampong. Genk kon ook niet lang rekenen op Jelle Vossen. De aanvaller moest na 34 minuten met een knieblessure naar de kant.

Met een man minder hield Genk goed stand, tot Mbemba twaalf minuten voor tijd dan toch een voorzet van Tielemans voorbij Laszlo Köteles kopte. (Belga/KVDA)