Anderlecht is kampioen 2013

Herlees de LIVEBLOG Anderlecht kampioen: Anderlecht – Zulte Waregem 1 – 1

93 ANDERLECHT KAMPIOEN!

93′ Laatste aanval Zute Waregem. Hazard geeft de bal af aan Deschacht

92′ De titel is zo goed als binnen voor Anderlecht.

91′ Mbokani trapt de bal op Bossut.

90′ Drie minuten toegevoegde tijd Er volgen nog drie zenuwslopende minuten voor Anderlecht.

89′ Corner voor Zulte Waregem. Biglia werkt weg. Anderlecht in doodspanning. Het publiek staat recht in de tribunes.

88′ Het was een wedstrijd met weinig kansen maar wel bijzonder spannend.

86′ Jovanovich krijgt staande ovatie bij wissel. Hij wordt vervangen door Wasilewski.

84′ De duels worden zeer scherp. Ref Gumienny spaart de kaarten niet om het spel onder controle te houden.

82′ Geel voor Berrier na een fout op Jovanovich

80′ Terecht rode kaart voor Kooyate van Anderlecht. Met de twee voeten vooruit op Naessens. Anderlecht moet de slotfase in met 10 spelers. Anderlecht heeft nog 8 minuten om de 1-1 vast te houden.

77′ Corner voor Zulte Waregem nu. Berrier neemt hem. Geen gevaar voor Proto. Ver naast.

76′ De spanning is te snijden in het stadion.

75′ Het slotkwartier gaat in met een corner voor Anderlecht. Absolute reuzenkans voor Nuytinck aan de tweede paal. Nuytinck in één keer naast.
70′ Gele kaart voor Deschacht die op de achillepees van Leye heeft getrapt. Deschacht komt er nog goed vanaf met geel.

69′ Vrije trap Anderlecht met Biglia. Anderlecht zet meer en meer druk

68′ Zulte Waregem herpakt zich van de schok van het tegendoel van Anderlecht.

67′ Weer een reuzenkans voor Anderlecht. Suarez schiet over.

66′ Meteen een mooie voorzet van Olivier Deschacht, gevolgd door een omhaal van Mbokani, maar hij mist de bal.

65′ Anderlecht gaat nadrukkelijk op zoek naar de geruststellende tweede treffer.

64′ Anderlecht brengt Olivier Deschacht in voor een geblesseerde Behrang Safari.

62′ Zulte Waregem was nauwelijks twee minuten virtueel kampioen. Anderlecht kon een fiasco afwenden door meteen tegen te scoren, maar is duidelijk nog niet klaar met Zulte. Het belooft nog een zeer spannend einde van de wedstrijd te worden.

60′ Zeer snelle reactie van Anderlecht. Biglia scoort tegen. Anderlecht weer virtueel leider. Anderlecht doet meteen wat het moest doen. 58′ En het is zover. na een prachtig opgezette aanval maakt Jens Naessens een heerlijke goal voor Zulte Waregem. Naessens kopt de bal in de hoek voorbij een kansloze Proto.

56′ Anderlecht is beducht voor een herhaling van het scenario in de reguliere competitie. Toen maakte Berrier er diep in de tweede helft 0 – 1 van en ging Zulte met de zege lopen.

54′ Corner voor Zulte Waregem. Hazard zet hem om maar bal belandt ver naast doel.

51′ Suarez krijgt duw in de rug van Delaplace. Vrije trap leidt nergens toe. Bal komt zonder gevaar bij Bossut. Die stuurt een lange bal naar voor.

49′ Even tussendoor: een recordaantal bezoekers volgt de wedstrijd via deze liveblog op Knack en Sportmagazine..

48′ Weer een overtreding. Berrier legt Jovanovich tegen de grond. Bossut onderschept de vrije trap van Biglia.

47′ Anderlecht kan kampioen worden met 0 – 0 maar dat zal allicht niet de ambitie van de ploeg zijn.

46′ Zulte brengt Frank Berrier in voor Conte voor meer voetballend vermogen. Het is de enige wissel bij de start van de tweede helft.

TWEEDE HELFT 45′ 0 – 0 bij de rust. De eerste helft was een gelijk oplopende match. Anderlecht was meer in balbezit, maar ook Zulte Wareem heeft kans op 0 – 1 gehad. Logische ruststand. Anderlecht op dit moment virtueel kampioen.
44′ Reuze kans voor Anderlecht op slag van rust. Een kopbal van Nuytinck spat uiteen op de lat.

42′ Eerste echte kans voor Anderlecht. Biglia neemt de vrije trap, bal komt tot bij Gillet, maar die kopt in de handen van Bossut

41′ Geel voor Delaplace

39′ Weer grote kans voor Zulte Waregem. Voorlopig meeste kansen voor Essevee.

37′ Anderlecht drukt wel maar in de zone van de waarheid lukt het niet. Veel slechte passes

36′ Schot van Suarez afgeblokt

30′ Eerste gele kaart is voor Karel d’Haene. Hij hield Mbokani vast die hem voorbij was.

27′ Zulte Waregem staat virtueel derde. Club Brugge heeft gescoord.

26′ Zolang er niet gescoord wordt, is Anderlecht virtueel kampioen

25′ Biglia schiet op zijn beurt over vanuit vrije trap na tackle van Verboom op Mbokani

24′ Wedstrijd is tot nu toe kansarm. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd.

23′ Hazard schiet 10 centimeter over vanuit vrije trap

21′ Zulte houdt zeer goed stand en heeft Anderlecht al in de verdediging gedrukt. Het wordt een spannende wedstrijd.

20′ Mbokani tweede keer afgevlagd voor buitenspel. Terecht, zo blijkt uit de herhaling.

18′ Reuze kans op 0-1 voor Zulte Waregem. Safari is Conte te snel af voor open doel.

15′ Anderlecht zoekt geduldig naar een opening maar kan het Zulte Waregem voorlopig niet moeilijk maken. 55 procent balbezit voor paarswit.

10′ Anderlecht is het meest in balbezit maar Zulte Waregem voetbalt mee

08′ Kljestan krijgt fout op Verboom tegen in strafschopgebied van Zulte. In de herhaling is te zien dat er weinig aan de hand was.

07′ Mbaye Leye stuurt een verre bal, maar die belandt in de voeten van de Anderlecht verdediging

06′ Op Twitter supporteren Romelu Lukaku voor Anderlecht en Eden Hazard voor Zulte Waregem

05′ De sfeer zit er goed in

04′ Zulte Waregem komt de eerste keer in de zestien van Anderlecht, zonder echt gevaarlijk te zijn.

02′: Anderlecht start gretig.

14.30 uur START VAN DE WEDSTRIJD 14.25 uur Zulte Waregem kan in het slechtste geval nog derde worden, als het verliest en Club Brugge wint zijn wedstrijd, maar het speelt dus sowieso Europees en dat wordt in ieder geval gevierd.

14.19 uur OPSTELLING ANDERLECHT Biglia, Safari en Gillet zijn
erbij. Anderlecht heeft al zijn klassespelers op het veld staan. Aanvallers zijn Mbokani, Jovanovich, Suarez en Praet.

14.18 uur OPSTELLING ZULTE WAREGEM Coach Franky Dury kiest voor dezelfde basiself die donderdag Club Brugge versloegen.

14.17 uur De supporters van Zulte Waregem maken zich hoe dan ook op voor een groot feest.

14.16 uur: Anderlecht speelt in eigen stadion tegen de rechtstreekse concurrent Zulte Waregem. Anderlecht heeft genoeg aan een gelijkspel. Zulte Waregem moet winnen. 14.15 uur: Goeiemiddag. Welkom bij de LIVEBLOG over de titelmatsch Anderlecht – Zulte Waregem. Over een kwartiertje begint de wedstrijd die beslist wie de landskampioen wordt.

Deze namiddag is de nieuwe landskampioen in het voetbal bekend. Anderlecht en Zulte-Waregem beslissen in een onderling duel wie met de titel naar huis mag.

Anderlecht heeft genoeg aan een gelijkspel, Zulte-Waregem moet winnen.

Toch ligt er meer druk op Anderlecht. Voor Zulte-Waregem is het al een hele stunt om vice-kampioen te worden en Europees voetbal te spelen.

In het Constant Vande Stockstadion is plaats voor 600 supporters van Zulte-Waregem.

Volg hier de LIVEBLOG over de titelmatch vanaf 14.15 uur uur.