Anderlecht is zeker van minstens voorronde Champions League

© Belga

De titel kan Anderlecht nog ontglippen, maar Paars-wit is wel al zeker dat het eerste of tweede wordt in de eindstand.

De titel kan Anderlecht nog ontglippen, maar Paars-wit is wel al zeker dat het eerste of tweede wordt in de eindstand, goed voor een ticket voor de groepsfase van de Champions League of een plaats in de derde en voorlaaste voorronde.

Bij winst of bij een gelijkspel zondag in eigen huis tegen Lokeren is Anderlecht altijd kampioen, bij verlies wordt het bang uitkijken naar de prestaties van Standard.

De Rouches, momenteel tweede met twee punten minder dan Paars-wit, ontvangen dan Racing Genk en kunnen bij winst en bij verlies van de Brusselaars alsnog de oppergaai pakken.

Minder matchen gewonnen

Club Brugge, dat zondag Zulte Waregem ontvangt, is na het verlies bij Genk (3-2) uitgeteld voor de landstitel.

Het zou mits winst zondag nog op gelijke hoogte kunnen komen van de Brusselaars, maar dan heeft het sowieso minder wedstrijden gewonnen in de play-offs.

Blauw-zwart kan wel nog tweede worden, maar is afhankelijk van het resultaat van Standard.

Barrageduel

Zulte Waregem, vierde op zeven eenheden van Anderlecht, is zeker vierde. Daardoor wacht Essevee nog een dubbel barrageduel met de winnaar van Play-off 2 (Kortrijk of Oostende).

Wint Oostende, wordt dat barrageduel echter niet gespeeld omdat de kustploeg geen Europese licentie heeft gekregen. Haalt Kortrijk de 2-2 uit de heenwedstrijd op, strijden de Kerels met Zulte Waregem om het ticket voor de eerste voorronde van de Europa League. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier