Anderlecht kampioen als het niet verliest van Club Brugge

Anderlecht is volgend weekend kampioen als het gelijkspeelt of wint tegen Club Brugge. Paars-wit won tegen AA Gent met 1-0.

Op de zevende speeldag in play-off I heeft leider RSC Anderlecht woensdag met 1-0 gewonnen van AA Gent. Kanu scoorde het enige doelpunt van de partij in de elfde minuut.

Ondanks de vroege goal werd het een makke en ongeïnspireerde wedstrijd. Voor Gent leek het een match teveel. ‘Het ging erg moeizaam vanaf het begin,’ zei Anderlecht-coach Ariël Jacobs. “Ik had de indruk dat het na het doelpunt nog veel minder goed ging.”

Landstitel

In de stand behoudt Anderlecht een voorsprong van zeven punten op Club Brugge, dat eerder met 2-0 won van Standard. Zondag volstaat voor Anderlecht een punt in de topper tegen Brugge voor een 31e landstitel.

Racing Genk won met 3-4 op het terrein van KV Kortrijk. Bij de rust stond Genk 0-2 voor, dankzij twee goals van Jelle Vossen (3e en 44e). Pablo Chavarria (52e) en Ernest Nfor (60e) brachten Kortrijk langszij. Christian Benteke (65e en 77e) zette Genk weer op rozen. Twee minuten voor tijd legde Dalibor Veselinovic de eindstand vast.

Genk op de derde plaats

Door de zege wipt Genk naar de derde plaats in play-off I, over AA Gent, dat een 1-0 nederlaag leed bij leider Anderlecht. Dinsdag won Club Brugge met 2-0 van Standard.

In de stand heeft Anderlecht met 48 punten zeven punten voor op Club Brugge (41). Genk volgt met 38 punten, voor Gent (37), Standard (32) en Kortrijk (28). (Belga/EE)