Anderlecht klopt Genk met 2-4 en vergroot voorsprong

Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Leider RSC Anderlecht heeft KRC Genk verslagen met 2-4 in de topper van de 21e speeldag in de Jupiler Pro League.

Leider RSC Anderlecht heeft KRC Genk verslagen met 2-4 in de topper van de 21e speeldag in de Jupiler Pro League. Paars-wit vergroot zo zijn voorsprong in het klassement.
Bij de rust stond Anderlecht 0-2 voor na doelpunten van Guillaume Gillet en Tom De Sutter.

Afgekeurd

Na een uur spelen scoorde Kalidou Koulibaly de aansluitingstreffer en meteen daarna liet ook Elyaniv Barda de netten trillen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een fout op doelman Silvio Proto.

Dertien minuten voor tijd zette Glynor Plet wel de 2-2 op het scorebord. Genk ging daarop voluit op zoek naar de overwinning, maar het was De Sutter die vier minuten voor affluiten met zijn tweede van de avond er 2-3 van maakte.

Penalty

In de slotminuut kreeg de ingevallen Jelle Vossen de kans om Genk van op de penaltystip opnieuw langszij te brengen, maar hij trof de deklat.

Op de counter maakte Sacha Iakovenko er in blessuretijd nog 2-4 van.

Grotere voorsprong Door de overwinning vergroot Anderlecht zijn voorsprong op de nummer twee in de stand, Zulte Waregem, tot acht punten.

Club Brugge, dat in de andere topper van Super Sunday met 1-3 ging winnen bij Standard, is op elf punten derde. Genk is zesde op veertien punten. Bekijk alle uitslagen en het klassement.