Anderlecht moet nog wachten op Aleksandar Mitrovic

© ImageGlobe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Aleksandar Mitrovic wil dolgraag naar Anderlecht komen, maar zijn huidige club Partizan Belgrado eist dat de 18-jarige aanvaller eerst nog alle Europese voorrondes meespeelt. Een vervelende situatie.

Anderlecht heeft volgens verschillende bronnen zowel met Mitrovic als met Partizan een principeakkoord over een transfer van de jonge Serviër, die in het Constant Vanden Stockstadion een contract voor vijf jaar kan tekenen.

Eind augustus

Toch zal de landskampioen allicht nog tot eind augustus moeten wachten om Mitrovic te kunnen voorstellen. Partizan eist dat zijn sterspeler nog drie kwalificatieduels voor de Champions of de Europa League meespeelt. De club uit Belgrado speelt vanavond de terugmatch tegen het Bulgaarse Ludogorets (2-1 voor de Bulgaren in de heenmatch, nvdr.) in de derde voorronde van de Champions League. Loopt dat goed af voor de Serviërs, dan mogen ze naar de play-offs. Gaat het mis, dan krijgt Partizan een herkansing in de play-offs voor de groepsfase in de Europa League. De laatste kwalificatiewedstrijd van Partizan vindt sowieso plaats op 27, 28 of 29 augustus.

Een vervelende situatie voor Anderlecht. Na de uitstekende prestaties van Mitrovic op het EK voor -19-jarigen, dat Servië won, is het niet ondenkbaar dat er een club op de proppen komt die meer geld op tafel legt dan de vijf miljoen euro die de Brusselaars bieden. Voor zover bekend, is dat nog niet gebeurd.

‘Beste keuze’

Mitrovic staat alvast te popelen om naar Anderlecht te komen. Volgens La Dernière Heure verscheen hij met een paars-witte pet op de persconferentie van Partizan voor het duel tegen Ludogorets.

Vóór het officiële gedeelte zei hij tegenover enkele journalisten: ‘Anderlecht is de beste club voor mijn ontwikkeling. Ik heb er in principe een basisplaats en ik kan in de Champions League spelen. Ook mijn vader en mijn makelaar Nenad Jestrovic (ex-Anderlecht, nvdr.) zijn ervan overtuigd dat RSCA de beste keuze is voor mij.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier