Anderlecht neemt afscheid van twee oudgedienden

Jean-Claude Collignon (L) © belgaimage

Paars-wit neemt op 30 juni afscheid van Jean-Claude Collignon (79) en Jean-Pierre Kindermans (75). Het is het einde van een tijdperk in het Astridpark.

De toon was vorig jaar al gezet met het vertrek van drie oudgedienden: Pierre Leroy, afwisselend teammanager en verantwoordelijke voor het autopark; Yvon Verhoeven, in dienst bij de Fondation Constant Vanden Stock; en Pierre Desmet, oud-persverantwoordelijke die vervolgens secretaris van dezelfde dienst werd. Nu is het de beurt aan twee andere eerbiedwaardige medewerkers die bij RSCA vertrekken: Jean-Claude Collignon en Jean-Pierre Kindermans.

De eerste begon in het Astridpark in 1980 als afgevaardigde van de A-kadetten. Dankzij zijn vlotheid en zijn cv, als lid van de Solvaygroep, klom de Ardennees op tot achtereenvolgens verantwoordelijke voor alle jeugdopleidingen bij Sporting en chef van de infrastructuur op Neerpede. Hij was het die de plannen van de jeugdacademie uittekende na een bezoek aan enkele toonaangevende centra in Europa (Arsenal en AC Milan). Iedereen is het erover eens dat hij bij Anderlecht een klein juweeltje achterliet.

Jean-Pierre Kindermans – niet te verwarren met Jean Kindermans, de directeur van het opleidingscentrum op Anderlecht – belandde bij paars-wit in 1993. Jarenlang combineerde hij zijn job van commandant bij de luchtmacht met die van trainer van de militaire nationale ploeg. In die rol had hij onder meer jongens als Marc Wilmots, Philippe Albert, Lorenzo Staelens en Gilles De Bilde onder zijn vleugels.

Jeepee, zoals hij genoemd wordt, is een perfecte polyglot die eerst persverantwoordelijke was en daarna public relations deed. Uiteindelijk nam hij de dossiers van de buitenlandse spelers in handen, meer bepaald die van de niet-Europeanen. Hij regelde hun verblijfs- en arbeidsvergunning, logistiek, … Door de complexiteit van hun taken liet het bestuur hen een jaar langer in dienst zodat ze hun opvolgers konden klaarstomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier