Anderlecht neemt na vijf seizoenen afscheid van Cheikhou Kouyaté

© Belga

Na weken speculeren is de kogel door de kerk: Cheikhou Kouyaté (24) ruilt Anderlecht voor West Ham. De Senegalese international tekende een contract voor vier seizoenen bij het team uit de Premier League. Een transfersom is niet bekend.

‘Ik ben heel blij want vandaag krijg ik van West Ham de kans om in de Premier League te spelen’, zegt Kouyaté op de website van de ‘Hammers’. ‘Ik hoop mij hier in Londen verder te ontwikkelen en met West Ham mooie dingen te verwezelijken.’

Vijf seizoenen in Anderlecht

Kouyaté speelde sinds 2008 voor Anderlecht, dat hem in het eerste seizoen uitleende aan Kortrijk. Daarna groeide de centrale verdediger/middenvelder uit tot een vaste waarde bij paarswit. Hij won met de club vier landstitels en drie Supercups.

‘Ik heb vele mooie jaren gekend bij RSCA, maar nu ben ik klaar voor een nieuwe stap’, reageert Kouyaté op de website van Anderlecht. ‘Ik wil meneer Van Holsbeeck bedanken om mij naar paarswit te halen, want hier heb ik mijn carrière kunnen lanceren. Nu is het aan mij om me te bewijzen in de beste competitie van de wereld.’

‘Wij hadden een akkoord met Cheikhou dat hij weg mocht bij een goed bod. Hij heeft veel betekend voor deze club en alleen al daarom verdient hij deze mooie transfer’, vult algemeen directeur Herman van Holsbeeck aan.

Tweede sterkhouder

De Senegalees is na Massimo Bruno de tweede sterkhouder die de Belgische kampioen in een week tijd verliest. De 20-jarige Bruno verhuist naar het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier