Anderlecht pakt eerste zege in play-off 1

Na twee gelijke spelen wint de competitieleider op de derde speeldag overtuigend met 1-4 op het veld van AA Gent. Anderlecht blijft zo op titelkoers.

RSC Anderlecht heeft zijn eerste overwinning in play-off 1 geboekt. Na twee gelijke spelen won de competitieleider op de derde speeldag overtuigend met 1-4 op het veld van AA Gent. Racing Genk hield met 2-0 de punten thuis tegen KV Kortrijk. Donderdag ontvangt Standard Club Brugge.

Bij de rust stond Anderlecht 0-2 voor, dankzij goals van Patou Kabangu (28e minuut) en Matias Suarez (34e minuut). In de 62e minuut diepte Kanu de voorsprong nog uit. Mboyo Ilombe milderde in de 73e minuut van op de penaltystip. Scheidsrechter Christopher Dierick had (onvrijwillig) hands van Marcin Wasilewski binnen de zestien gezien. In de slotminuut legde Dieumerci Mbokani op assist van de ingevallen Milan Jovanevic de eindstand vast.

Eerste nederlaag voor Kortrijk

Landskampioen Racing Genk maakte tegen KV Kortrijk het verschil in de tweede periode. Jelle Vossen opende de score in de 55e minuut. Acht minuten voor tijd maakte Baptiste Martin er met een own-goal 2-0 van. De verdediger van Kortrijk verlengde een vrije trap van Kevin De Bruyne in eigen doel. Voor Kortrijk is het de eerste nederlaag in play-off 1. Anderlecht is nu het enige team dat nog ongeslagen is.