Anderlecht pakt herfsttitel na 0-2 zege op AA Gent

© Belga

RSC Anderlecht heeft zich verzekerd van de herfsttitel. In de topper van de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League versloeg de uittredende kampioen eerste achtervolger AA Gent met 0-2.

Aleksandar Mitrovic tekende voor de openingsgoal. De Serviër benutte drie minuten voor de pauze een van de schaarse paars-witte kansen. ‘Mitrogoal’ stond op de juiste plaats om van dichtbij binnen te trappen na een goeie actie van Frank Acheampong. De voorsprong van Anderlecht was gevleid want het was vooral de thuisploeg die voor de pauze gevaar creëerde, maar Raman en Depoitre vonden Proto op hun weg.

Halfweg de tweede periode kreeg Gent via Lepoint opnieuw een unieke mogelijkheid om te scoren. De middenvelder kopte evenwel centimeters naast. Even later kregen de Buffalo’s het deksel op de neus. Na onoordeelkundig uitkomen van de Gentse doelman Sels kon Ibrahima Conté er met een lob 0-2 van maken.

Door de zege vergroot Anderlecht zijn voorsprong in het klassement op Gent tot 4 punten. Club Brugge volgt als derde op 5 punten. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier