Anderlecht pakt in extremis punt in Moeskroen

© Belga

Anderlecht is dinsdagavond op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League op het nippertje aan verlies in Moeskroen ontsnapt. Pas in de toegevoegde tijd maakte paars-wit gelijk vanaf de stip. De Brusselaars laten de kans liggen om in de top vier te springen.

Coach Vincent Kompany kon op Le Canonnier opnieuw rekenen op de herstelde Sambi Lokonga. De middenvelder kreeg meteen een basisplaats. Moeskroen deed het zonder de geschorste Hocko.

De Henegouwers ontvingen Anderlecht met een 7 op 9 op zak en trokken de goede lijn tegen paars-wit gewoon door. Na achttien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. De Portugees Bruno Xadas profiteerde van een misverstand achterin bij Anderlecht tussen Delcroix en Miazga om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Het antwoord van de Brusselaars volgde snel maar de goal van Mukairu werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Nadien konden de bezoekers nog amper voor dreiging zorgen.

Tijdens de pauze herschikte Kompany zijn elftal en bracht nieuwkomer Bruun Larsen samen met de opnieuw fitte Trebel voor Mukairu en Vlap. Anderlecht ging op zoek naar de gelijkmaker maar bleef onmondig in de zone van de waarheid.

De recordkampioen, die sinds eind oktober buitenshuis niet meer kon winnen, slaagde er te weinig in Moeskroen-goalie Koffi te bedreigen. Ook de ingevallen Dimata kon het verschil niet maken. Zo leek de vierde uitnederlaag op rij een feit tot Anderlecht in de toegevoegde tijd een penalty kreeg na een fout van Tabekou op Dimata. Lukas Nmecha miste niet (1-1).

In het klassement blijft Anderlecht hangen op de vijfde plaats met 37 punten uit 24 matchen. Moeskroen behoudt met 25 punten de zestiende plek. Rode lantaarn Waasland-Beveren, dat eerder op de avond met 2-3 verloor van KV Mechelen, volgt op vier punten.