Anderlecht: ‘Puntenhalvering in play-off 1 druist in tegen sportieve ethiek’

© ImageGlobe

Landskampioen RSC Anderlecht pleit voor een lichte hervorming van het play-offsysteem. De Brusselaars willen dat de punten van de play-off 1-ploegen na de reguliere competitie niet langer gehalveerd worden.

Landskampioen RSC Anderlecht pleit voor een lichte hervorming van het play-offsysteem. De Brusselaars willen dat de punten van de play-off 1-ploegen na de reguliere competitie niet langer gehalveerd worden. Het voorstel wordt in overweging genomen.

Anderlechtwoordvoerder David Steegen bevestigde het standpunt van zijn club na afloop van de Algemene Vergadering van de Pro League, de belangenvereniging voor eersteklasseclubs, in het bondsgebouw van de KBVB in Brussel.

‘Als club hebben we de voorbije seizoenen al zowat alle scenario’s mogen meemaken’, zegt Steegen. ‘Gaande van een situatie waarbij we door de halvering in het nadeel gebracht werden, tot het voorbije seizoen, toen de halvering in ons voordeel speelde.’

‘Met die ervaring in het achterhoofd pleiten we voor een afschaffing van die puntenhalvering. Ook omdat ze volgens ons indruist tegen de sportieve ethiek.’

Volgens Pro League-voorzitter Michel Dupont wordt het voorstel van Anderlecht in overweging genomen.

‘Er is in een zeer brede context over gesproken geweest”, zegt Dupont. ‘Maar er is eerst heel wat analysewerk nodig voor we kunnen gaan sleutelen aan het systeem. Een verandering zou pas ten vroegste tegen het seizoen 2015-2016 kunnen doorgevoerd worden, want volgend seizoen blijft alles sowieso bij het oude.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier