Anderlecht: Rutten geïrriteerd door uitspraken Zetterberg over Verschaeren

Pär Zetterberg en Fred Rutten © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

RSC Anderlecht pakte in zijn jongste vier matchen tien op twaalf en heeft zijn ticket voor play-off 1 beet, maar naast het veld zit er duidelijk wat ruis op de lijn tussen trainer Fred Rutten en assistent Pär Zetterberg.

Op de persconferentie na de thuismatch tegen KV Kortrijk (2-0) reageerde Rutten zichtbaar geïrriteerd op vragen over de uitspraken die Zetterberg vorige week in Sport/Voetbalmagazine deed over de 17-jarige revelatie Yari Verschaeren. Volgens de oud-speler van Paars-wit moet die werken aan zijn lange ballen over 40 meter.

Rutten is het daar absoluut niet mee eens. ‘Daarin verschillen wij van mening’, zei de Nederlander. ‘Jonge spelers moet je niet zeggen wat ze moeten doen, jonge spelers moet je laten ontplooien in de kwaliteiten die ze hebben. Al dat andere gaat in de toekomst wel gebeuren.’

‘Ik leg mijn spelers nooit op wat ze moeten doen. Zeker toptalenten niet, want die hebben dat van zichzelf.’

Iedereen heeft het recht om zijn mening te geven, nuanceerde Rutten. ‘Maar als je onderdeel bent van het geheel, dan moet je soms gepast omgaan met wat je publiekelijk verkondigt.’

De reactie van Rutten vanaf 4:30 in de video

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zetterberg zit sinds kort niet meer naast Rutten in de dug-out, maar in de tribune naast voorzitter Marc Coucke en manager Michael Verschueren. Volgens Het Nieuwsblad is dat een keuze van Zetterberg zelf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier